Mandate încetate pentru consilierii radiaţi din PNL

Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, a semnat ieri ordinul de încetare a mandatelor celor patru consilieri locali de la Drăguţeşti care au fost radiaţi din PNL după ce au votat un viceprimar PSD, care are şi atribuţii de primar. În locul lor vor intra trei liberali şi un pesedist din lista fostei USL. Unul dintre supleanţi este şofer pe microbuzul şcolar şi trebuie să renunţe la mandat dacă vrea să îşi păstreze serviciul.

Partidul Naţional Liberal, filiala Gorj, a pierdut ieri patru consilieri locali la Drăguţeşti, după ce prefectul Alin Văcaru a luat act de încetarea mandatelor. Liberalii i-au exclus pe cei patru pe motiv că au votat cu PSD în ultima şedinţă de Consiliu Local şi, în urma votului, Gheorghe Butan de la PSD a preluat funcţia de primar interimar. Cu aceste excluderi, PNL nu numai că epuizează şi lista de supleanţi, dar le oferă şi pesediştilor un loc în Consiliul Local. ”Mai sunt patru consilieri liberali pe lista de supleanţi şi un pesedist. În total mai sunt cinci supleanţi pe listă. În continuare o să mai intre trei liberali şi consilierul de la PSD. În total noi o să avem tot opt consilieri. Practic, noi nu pierdem nimic numai că PSD mai câştigă un pesedist în Consiliul Local. De data asta vor fi opt consilieri care nu au interese străine de PNL. Şi dacă ar fi urmat patru pesedişti, pe cei patru liberali tot îi dădeam afară pentru că nu pot să ţin trădători în partid. Nu este nicio diferenţă între patru liberali roşii şi patru pesedişti roşii”, a spus Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

Interesant este şi faptul că unul din liberalii care ar trebui să intre în Consiliul Local este angajat al primăriei, aşa că dacă ar fi să accepte provocarea ar avea la dispoziţie cel mult 15 zile să aleagă una din funcţii. Fie rămâne şofer pe microbuzul şcolar, fie intră în Consiliul Local Drăguţeşti. ”Chiar dacă ar alege să rămână şofer la primărie, tot nu am avea de pierdut. Tot opt rămânem”, a spus Dan Vîlceanu.

Butan: PNL este un râs de lume

Până ce liberalii se decid cine intră şi cine nu în Consiliul Local, pesediştii îi ironizează şi spun că şefii de partid de la PNL nu-şi cunosc echipele din teritoriu. ”Ne-a venit comunicare de la Prefectură cu numele celor patru care sunt radiaţi. Dintre cei patru, la doi le-au pocit numele. Pe unul nu-l chemă Crăc Alexandru Constantin, ci doar Crăc Constantin, iar pe celălalt îl cheamă Untaru Georgică Florentin nu doar Untaru Florentin. I-am transmis prefectului că la doi din patru nu corespunde numele. Şi-au bătut joc de oamenii lor. Acest domn Barbu a distrus PNL în toate comunele, cred că intenţia lui asta a fost de la bun început. Este un râs de lume ce este la PNL. Este într-o cădere fantastică acest partid la nivel de judeţ, pe unde au încercat câte ceva pe acolo au distrus, Rovinari au distrus, Bâlteni au distrus, râs de lume”, a spus Gheorghe Butan, primar interimar la Drăguţeşti.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: