Primarul Hanu a decis: Nu mai candidează la primărie!

Pierdere importantă pentru PSD la început de an 2016. Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat la alegerile locale din iunie 2016. Hanu a mărturisit că doreşte să iese la pensie pentru a se bucura de familie şi nepoţi, dar înainte va mai ocupa pentru încă un an funcţia de inginer minier la Motru. Cât priveşte succesorul lui Hanu în fruntea organizaţiei PSD Motru, acesta rămâne încă un mister. Conducerea judeţeană a partidului a menţionat că acesta va fi desemnat din rândul membrilor de partid.

Dorin Hanu, primarul municipiului Motru, a anunţat ieri că nu mai candidează pentru încă un mandat de primar. Decizia este luată de mult timp însă şefii de partid l-au sfătuit să o facă publică după sărbători, anunţă primarul Hanu. Acesta spune că nu s-a legat niciodată de vreo funcţie, motiv pentru care a decis să plece de la primărie. ”Decizia este de mult timp luată, însă abia acum m-am hotărât să o comunic. Eu am avut o discuţie cu conducerea PSD la nivel judeţean, le-am spus intenţiile mele de mai demult, dar rugămintea dânşilor a fost să fac anunţul după sărbători. Au primit decizia ca un gest normal, toate lucrurile au continuitate în viaţă, nu poţi să te cramponezi de o funcţie. Eu am venit în Bazinul Carbonifer Motru ca simplu inginer minier şi voi vrea să ies la pensie tot ca simplu inginer”, a spus Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Hanu susţine că şi-a îndeplinit misiunea în administraţia publică locală. ”Voi pleca înapoi în minerit, voi sta o perioadă acolo până ies la pensie şi voi ieşi la pensie. Nu scrie pe fruntea mea nici director de mină, nici primar. Eu consider că este suficient, sunt trei mandate, am făcut ceea ce mi-am propus, am terminat toate proiectele pe care le-am avut în derulare. Începe un nou ciclu, acum este important ca cel sau cea care vine să aleagă ce vrea să facă pentru municipiu”, a spus Dorin Hanu.

Cât priveşte noul candidat PSD la funcţie de primar, acesta va fi desemnat printr-un sondaj de opinie în rândul celor 2.500 de membrii de partid. ”Eu am propus să facem un sondaj în cadrul membrilor de partid, pe cine îşi doresc membri partidului acela va fi candidatul. Este important ca noul candidat să fie acceptat de partid”, a spus Dorin Hanu, primarul din Motru. Pe surse sunt vehiculate numele deputatului Camelia Khraibani şi viceprimarului Tudor Dobrică.

REACŢIE

Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, a spus ieri că îşi doreşte ca Dorin Hanu să sprijine în continuare organizaţia PSD Motru şi să desemneze noul candidat. ”El nu va lăsa organizaţia de la Motru ca să piardă alegerile locale. Nu vom pierde al doilea municipiu din judeţ, avem şansele cele mai mari, şi vom câştiga şi majoritatea oraşelor prin candidaţii pe care îi vom desemna”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.  

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: