Alpinist din Mali, pe munții Gorjului

Un alpinist din Mali poate fi văzut în această perioadă cățărat la propriu pe munții de pe Defileul Jiului. Tânărul este angajat al societății spaniole Copisa, care execută lucrările de reabilitare a drumului european pe tronsonul de la Bumbești Jiu la Petroșani. Tânărul s-a arătat încântat de plaiurile gorjenești.

Sairi Traore escaladează pantele abrupte, fiind priceput în cățărarea pe versanți. Acesta ia parte la activitățile care presupun montarea de plase pe pereții muntelui menite să preîntâmpine căderea rocilor pe partea carosabilă. Sairi este deja vedetă printre colegii săi de serviciu. Tânărul a atras atenția și șefului de la Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu, Ion Tudor, care de fiecare dată îl întreabă cum se acomodează cu lucrul, dar mai ales cu tot ce ține de această țară. "România, mucho frumoasă", a spus Sairi Traore, întrebat fiind de directorul Ion Tudor dacă îi place să muncească aici. "Știți cum se cațără pe stânci? Nu poate face oricine ce face el. Urcă cu o așa lejeritate", a explicat șeful SDN Târgu Jiu. 

Sairi a mai spus că a mai venit cu serviciu în România și că îi place să lucreze pe Defileul Jiului. Sairi Traore este din Mali, dar trăiește de ani buni în Barcelona. Așa a ajuns să lucreze pentru spaniolii de la Copisa. Acesta va mai rămâne o vreme în Gorj, asta pentru că lucrările de reabilitarea a drumului european sunt departe de a fi finalizate.

Galerie foto





Vizualizări: 1,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: