Aluat fraged pentru prăjituri cu fructe

Vara cel mai la îndemână desert şi care se prepară rapid poate fi o prăjitură cu fructe de sezon, ieftină şi uşor de realizat. Fie că sunt vişine, cireşe sau mure, ori alte frunte de sezon, aluatul fraged și delicios este exact ce vă trebuie pentru desert.

Pentru a prepara acest aluat, aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

-      6 ouă,

-      300 g zahăr,

-      10 linguri de ulei,

-      300 ml lapte sau apă minerală (cu apă minerală iese mai pufos),

-      500 g faină,

-      jumătate de plic praf de copt,

-      zahăr vanilat – 2 plicuri,

-      o tavă cu dimensiunile 34 x 24.

Se folosesc aproximativ 900 g de fructe de sezon (dacă se folosesc fructe cu sâmburi se scot şi se lasă să se scurgă).

Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă tare, se pune apoi zahărul, se bate din nou până se întăreşte şi apoi se adaugă gălbenuşurile şi se bate totul  până se omogenizează, se pune uleiul, şi se continuă bătutul aluatului apoi apa minerala sau laptele, zahărul vanilat, făina în care s-a pus şi praful de copt.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă aluatul, iar peste el se pun fructele care au fost spălate, scurse şi tăiate în două. Acoperim aluatul cu fructe şi punem la copt în cuptorul încălzit pt. cca 45 de minute. Dacă dorim un aspect mai plăcut pudrăm cu zahăr praf prăjitura când este gata.

Vizualizări: 1,092

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: