Alunecare de teren într-o comună din Gorj

O nouă alunecare de teren a avut loc în judeţul Gorj. De data această vorbim despre comuna Dănciuleşti. De asemena, un drum din comună a fost afectat de cutremur.

La începutul lunii ianuarie, o altă alunecare de teren a afectat un drum de acces în satul Seuca al comunei Peștișani.

Prefectul judeţului Gorj, Cristina Cilibiu, speră să fie obținute sume noi de la Guvernul României. Ieri, au fost alocate aproape 20 de milioane de lei pentru remedierea altor pagube produse de cutremure în Târgu Jiu.

„Este vorba de clădiri de pe raza municipiului Târgu Jiu. Vorbim aici de corpul vechi de la Grădinița Numărul 13, cea de pe Siret, vorbim de acoperișul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, vorbim bineînțeles, de stația de tratare a apei. În ianuarie a fost o alunecare de teren, iar în urma cutremurului a fost acutizată și vorbim despre drumul de acces și zidul de sprijin. Bineînțeles vorbim și despre Palatul Copiilor, unde, la fel, se vor primi bani pentru consolidarea acestei construcții. În momentul de față, mai avem solicitări. Chiar ieri a fost Comisia de Constatare și Evaluare la Dănciulești, unde avem un drum afectat în urma unei alunecări de teren, în urma evenimentelor din săptămânile acestea. În decembrie și ianuarie, așa cum bine știți, au mai fost evenimente. Vorbim de Peştişani, unde știm cu toții că a fost o alunecare de teren la Seuca și va trebui să vedem exact care este gradul de acutizare. Luni vom avea o ședință, le vom lua pe toate, toate evaluările și cu cel mai probabil va fi înaintată o nouă propunere pentru alocare de bani din Fondul de Intervenție a Guvernului”, a transmis Cristina Cilibiu.

Vizualizări: 10,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: