Amânare previzibilă în procesele lui Condescu și Ciobotărică

Doar unul din cele două procese în care sunt judecați Marin Condescu și Laurențiu Ciobotărică are șanse să se desfășoare la termenul din data de 9 mai, celălalt putând fi considerat amânat încă de pe acum.

Acest lucru a devenit posibil după ce, marți, Tribunalul Olt a stabilit ca termen următor în procesul fostului președinte de la Pandurii data de 9 mai. Data respectivă a fost stabilită însă și de Tribunalul Gorj în procesul fostului director general al Complexului Energetic Oltenia. În acest ultim proces ar urma să fie audiat chiar inculpatul principal, Laurențiu Ciobotărică, audierea lui fiind amânată până acum de mai multe ori pentru că i-a lipsit avocatul.

Avocatul lui Ciobotărică este și avocatul lui Marin Condescu, de aici și imposibilitatea fizică a acestuia de a fi prezent și la Slatina și la Târgu Jiu în același timp. Până acum, Ciobotărică a uzat de dreptul la tăcere, el hotărându-se doar pe finalul procesului să răspundă întrebărilor judecătorului de caz, lucru care nu se poate face decât în prezența avocatului său. Radu Marinescu reprezintă însă și Primăria Craiova în procesul de dezafiliere a Universității Craiova și, în plus, are și alte procese, nefiind exclus ca și după data de 9 mai să fie înregistrate amânări din cauza absenței sale din sala de judecată. De altfel, Radu Marinescu a absentat miercuri de la un alt proces pe care îl avea la Târgu Jiu, cel în care îl apără pe Petre Stăncioi în procesul în care acesta e acuzat că a dat spargeri în perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut la locuința unei avocate și a unui om de afaceri. Pentru absența respectivă, avocatul a primit o amendă de 2.500 de lei din partea judecătorului de caz.

În ceea ce-i privește pe ceilalți clienți, Laurențiu Ciobotărică este judecat la Tribunalul Gorj împreună cu Daniel Antonie și Dorina Jianu pentru plățile compensatorii ilegale pe care le-au dat lui Aurel Medințu pentru a pleca dintr-o funcție de director, în timp ce Marin Condescu e judecat la Slatina, alături de Viorel Temelescu, pentru presupusa prejudiciere a Clubului Pandurii cu câteva milioane de lei. Procesul celor foi foști șefi ai echipei de fotbal are loc în condițiile în care Condescu a devenit, între timp, cel mai mare creditor privat al clubului și, în plus, acționarii l-au mandatat să redreseze echipa, Pandurii fiind în insolvență, situație în care a ajuns după modul în care a fost condusă după plecarea fostului președinte din fruntea sa.

Vizualizări: 1,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: