Amendă pentru mizeria din carmangerie

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj au aplicat, săptămâna trecută, amenzi în cuantum de 55.000 de lei. Au fost amendate unităţi economice situate în Baia de Fier, Bumbeşti-Jiu, Fărcăşeşti, Polovragi, Rovinari, Scoarţa, Târgu Jiu, Turcineşti şi Urdari, pentru nereguli în ceea ce priveşte normele privind siguranţa alimentelor.

O carmangerie din Târgu Jiu a fost amendată cu suma de 10.000 de lei pentru neîntreţinerea spaţiilor şi echipamentelor de lucru. Pavimentul carmangeriei era murdar şi cu cantităţi mari de grăsime, iar plafonul prezenta depuneri de condens şi zone cu mucegai. Inspectorii au găsit şi ambalaje pentru transportul produselor din carne neigienizate, aparatură frigorifică cu pete de rugină, dar şi utilaje şi ustensile de lucru murdare.

În urma controalelor efectuate la diverşi agenţi economici din Gorj, inspectorii sanitar-veterinari au mai aplicat şi o amendă de 10.000 de lei unui magazin alimentar, pentru expunerea spre comercializare a cărnii şi produselor din carne fără elemente de identificare. În acest caz, organele de control au pus şi sechestru sanitar-veterinar pe 73,4 kilograme de carne şi organe de porc şi carne de vită.

Vizualizări: 1,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: