Amendă usturătoare pentru OMV Petrom. Motivul!

Garda de Mediu Gorj au aplicat o amendă usturătoare societății OMV Petrom. Asta după ce comisarii de mediu au constatat că centrala societății de la Bustuchin, folosită pentru producerea de energie electrică, depășește limitele admise în ceea ce priveşte zgomotul. Totul a pornit de la mai multe reclamații depuse la Garda de Mediu de către cetăţenii din zonă. Nu este pentru prima dată când societatea este amendată pentru zgomotul produs de această centrală.

Comisarii de Mediu Gorj au aplicat până acum trei sacțiuni contravenționale societății OMV Petrom pentru poluarea fonică produsă de centrala pe gaze naturale de la Bustuchin. Ultima amendă a fost aplicată zilele trecute și se ridică la 40.000 lei. "Am aplicat o sancțiune unui agent economic care desfășoară activitate în domeniul exploatării hidrocarburilor de pe raza județului Gorj. Este vorba de o centrală termoelectrică construită anul trecut în localitatea Bustuchin și care, datorită zgomotului pe care îl crează urmare a funcționării, creează disconfort cetățenilor din zonă. De altfel este o situație cunoscută de noi, care nu a fost soluționată până la sfârșit. Nivelul zgomotului a fost redus într-o oarecare măsură, dar mai necesită lucrări pentru atenuarea disconfortului creat de această centrală. De la apariţia acestui fenomen au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 110.000 lei. Ultima sancţiune a fost aplicată zilele trecute", a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Comisarii au cerut revizuirea autorizaţiei
Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au trasat societății o serie de măsuri pe care să le aplice, astfel încât să limiteze disconfortul creat cetățenilor din Bustuchin. Mai mult decât atât, Garda de Mediu a cerut Agenției pentru Protecția de Mediului (APM) Gorj să revizuiască autorizația de funcționare a centralei electrice. "Am obligat operatorul respectiv să execute lucrări de protecție și izolare fonică, astfel încât cetăţenii care locuiesc în zonă să nu mai aibă probleme în ceea ce priveşte zgomotul produs de această centrală termoelectrică. Am solicitat şi emitentului autorizaţiei de mediu, în speţă Agenţia de Protecţia Mediului Gorj pentru a revizui autorizaţia de mediu emisă pentru acest obiectiv economic, în sensul de a reconsidera limitele, pragurile fonice, mai restrictive decât cele care există în acest moment", a precizat comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.
Centrala a fost construită la circa 200 de metri de cea mai apropiată gospodărie, astfel cetăţenii sunt afectaţi de zgomotul produs de funcţionarea instalaţiei.

Vizualizări: 1,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: