Puntea de peste Jiu stă să cadă înainte de finalizare

Mare parte din cetățenii comunei Drăguțești trebuie să străbată câțiva kilometri pentru a ajunge la terenurile agricole. Primăria a demarat o investiție în 2007, pe fonduri guvernamentale, privind realizarea unei punți pietonale peste Jiu, ce le putea facilita accesul la proprietăți. Numai că investiția nu a fost finalizată nici acum în 2016. Nu doar că nu a fost finalizată, dar obiectivele realizate în primii anii s-au degradat. Autoritățile locale și-au propus să continue lucrările din bugetul local, dar totul depinde de resursele financiare ale comunei.

Lucrările la investiția din satul Cârbești peste râul Jiu au fost sistate după ce antreprenorii au intrat în faliment sau insolvență. Autoritățile locale de la acea vreme s-au îndreptat în instanță împotriva constructorilor pentru recuperarea sumelor plătite pentru lucrări neefectuate, iar procesul nu a fost încă finalizat. Curtea de Apel Craiova a clasat acțiunea și a trimis spre rejudecare cauza. Pentru că nu s-a mai lucrat pentru ducerea la îndeplinire a proiectului, ceea ce a fost realizat până la sistarea lucrărilor s-a degradat în ultimii ani.
Unul dintre piloni s-a înclinat și stă să cadă, lucru ce se poate întâmpla în orice moment. Autoritățile locale știu cât de importantă este finalizarea acestei punți şi spun că vor încerca să o finalizeze din resurse proprii. "Această punte a fost începută în 2007 pe fonduri guvernamentale, probabil nu a fost făcută nici corect și, datorită acestui fapt, unul dintre picioare s-a aplecat. Încercăm pe viitor să reabilităm ce se poate, să încercăm să-i dăm folosinţa pentru care a fost proiectată această lucrare. Vom lua toate măsurile care se impun ca în cel mai scurt timp să întreprindem tot ce e posibil. Trebuie bani mulţi, să vedem ce variante găsim pentru a remedia această problemă. După soluţionarea cauzei în instață vom încerca din fondurile comunei să o finalizăm", a declarat Gheorghe Butan, primarul comunei Drăguțești.

Cetățean: Ocolim 4 kilometri
Pentru că investiția nu a fost finalizată, cetățenii din satul Cârbești sunt nevoiți să meargă câțiva kilometri pentru a ajunge la terenurile agricole. "Era foarte bună această punte pentru că treceau pietonal oamenii și își întrețineau culturile. Acum trebuie să ocolească 4 km, pe la capăt. S-a lucrat prost. Primul pilon nu l-au fundat la marmă, la argila care trebuia să facă priză cu betonul. Doar au făcut o groapă și au turnat beton", a spus Ion Maioga.

Galerie foto




Vizualizări: 1,779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: