Amendat penal pentru că i-a învinețit ochii soției. „S-a lovit de ușa de la baie”

Un bărbat de 40 de ani din comuna gorjeană Samarinești a fost condamnat la o amendă penală de 2.500 de lei, pentru că și-a bătut fosta nevastă. Tânăra mamă a fost agresată chiar în fața celor doi copii minori.

Într-o seară, după ce a consumat câteva pahare de alcool în plus, bărbatul și-a luat nevasta la pumni, după o discuție mai aprinsă. Femeia a reclamat că a fost lovită cu palmele și pumnii peste față și în zona capului, fiindu-i provocate răni la nas și la ochi. Dovadă stă și certificatul medico-legal, care a arătat că leziunile traumatice au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Lovit în orgoliu, bărbatul nu a recunoscut fapta în fața anchetatorilor. A spus că soția a fost cea care l-a jignit și agresat. Cât despre vânătăile de pe chipul soției, bărbatul spune că aceasta s-ar fi lovit... singură, de ușa de la baie.

Cu ochii umflați de pumnii grei ai bărbatului, femeia a decis să plece din această relație nocivă. Nu înainte de a-i face plângere penală bărbatului, pentru lovire și violență.

În instanță, SML Gorj a susținut că leziunile traumatice suferite de femeie s-au putut produce doar prin lovire cu un corp dur. Aceste afirmații  demontează  apărarea bărbatului care a  susținut  că nu și-a lovit nevasta. „Inculpatul a declarat că persoana vătămată a fost cea care a avut o atitudine agresivă în ceea ce-l privește, respectiv că aceasta, supărată că nu ar fi luat o adeverință de la medicul de familie, i-ar fi aruncat cu un pahar în spate, lovindu-l în umărul stâng. Acesta a mai arătat că, în momentul în care a aruncat respectivul pahar, persoana vătămată se afla în baie, iar când a vrut să iasă, a fost nevoie să se rotească, moment în care s-a lovit de ușa de la baie, care nu se deschidea foarte bine, deoarece în spatele său se afla un coș de rufe. Dar acest mecanism de producere a leziunilor nu explică existența unei echimoze de 3,5/1,5 cm pe pleoapa inferioară a ochiului drept al persoanei vătămate, confirmând însă declarația acesteia care a arătat că a fost lovită cu pumnii și palmele de inculpat, în mai multe locuri, cu o viteză mare”, potrivit unui document de la instanță.

În urmă cu trei ani, bărbatul a fost diagnosticat cu depresie. I-a fost prescris tratament medicamentos, dar i-a fost mai simplu să recurgă la alcool. Când bea, spun membrii familiei, acesta devine violent. Gorjeanul a fost condamnat, definitiv, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, la pedeapsa amenzii în cuantum de 2.500 lei corespunzător unui număr de 250 zile amendă, cuantificată câte 10 lei/zi. 

Vizualizări: 2,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: