Vasile Stănculete, în instanţă cu DSP Gorj

Medicul Vasile Stănculete a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică Gorj în timpul controlului de la Ministerul Sănătăţii din primăvară, după ce a agresat verbal un reprezentant al Corpului de Control, dar nu a plătit amenda. Medicul ginecolog a fost şi destituit la câteva zile de la incident de la conducerea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din TârguJiu. Acesta a contestat în instanţă amenda primită.

Vasile Stănculete a acţionat în instanţă pe data de 4 aprilie Direcţia de Sănătate Publică Gorj, care i-a aplicat o amendă cuprinsă între 1000 şi 3000 de lei din cauză că ar fi agresat verbal un membru al corpului de control al Ministerului Sănătăţii.

Angajatul ministerului s-a plâns atunci de atitudinea medicului ginecolog managerului Gigel Capotă, dar şi reprezentanţilor Consiliului Judeţean. La câteva zile de la incident, Stănculete a fost demis. A promis de atunci că nu va achita amenda şi, mai mult decât atât, o va contesta în instanţă.

Pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu a fost înregistrată cauza în data de 4 aprilie. Prima înfăţişare a fost la începutul lunii iulie, când s-a dat termen pentru administrarea probatoriului, iar la ședinţa din august s-a mai dat un termen pentru 9 octombrie, ca urmare a lipsei martorului.

Faptul că Stănculete nu a plătit amenda a fost precizat şi în raportul Ministerului Sănătăţii. "Comisia de control şi reprezentanţii cu privire la respectarea normelor din domeniul sănătăţii, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, au aplicat 15 amenzi contravenţionale, precum şi măsuri de remediere. Conform proceselor-verbale de contravenţie încheiate la faţa locului s-au aplicat 13 amenzi cuprinse între 500-1000 de lei, 2 cuprinse între 1000-2000 de lei şi una între 1000-3000 de lei. Persoanele amendate au achitat în termenul legal jumătate din minimul amenzii contravenţionale aplicate. Excepţie face medicul de la obstetrică-ginecologie S.V., coordonator la Ambulatoriului integral al spitalului, care a refuzat semnarea procesului verbal de constatare a contravenţiei“, arată corpul de control al ministrului Pintea.

Vizualizări: 1,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: