Amendaţi de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă(ITM) Gorj a derulat, pe parcursul trimestrului patru al anului 2022, controale la mai multe firme din judeţ. Aceste controale au fost realizate în contextul verificării modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă.

Astfel, 4 angajatori au fost verificaţi şi au fost aplicate 3 amenzi contravenționale în valoare de  10.000 lei. De asemenea, au fost dispuse 3 măsuri de intrare în legalitate.

Inspectorii ITM au urmărit următoarele obiective: prevenirea îmbolnăvirilor profesionale generate de agenții cancerigeni şi mutageni prezenţi la locurile de muncă; creşterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile legate de expunerea la agenți cancerigeni şi mutageni la locul de muncă; monitorizarea punerii în aplicare a prevederilor legale europene privind asigurarea  securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi la agenți cancerigeni şi mutageni.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj aduce în atenția opiniei publice faptul că, potrivit prevederilor Legii numărul 319/2006 a securităţii şi sănătăţii în muncă, angajatorii au obligaţia de a asigura securitatea şi sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: