Cât vor mai funcționa cele două grupuri de la Rovinari și Turceni

Cele două grupuri energetice de la Rovinari, respectiv Turceni, ce urmau să fie închise la finalul acestui an vor mai funcționa și în 2023. Asigurările vin de la managerul Complexului Energetic Oltenia. Daniel Burlan a explicat că Transelectrica a solicitat deja ca acestea să rămână în funcțiune și anul viitor.

 

Grupurl 3, de la Termocentrala Rovinari, va fi primul închis spre finalul anului viitor. „Cele două grupuri vor funcționa în 2023. Transelectrica a făcut solicitarea ca aceste două grupuri să fie funcționale în 2023. Grupul 3, de la Rovinari, va funcționa până în trimestrul IV. Atunci va fi oprit pentru a face racordarea instalației de desulfurare pentru grupul 5. Cel de la Turceni îl avem în plan să funcționeze până la sfârșitul anului”, a declarat Daniel Burlan, într-un interviu pentru Radio Infinit.

 

Începutul anului 2027 a fost dat de Daniel Burlan drept termenul pentru finalizarea grupurilor pe gaze.

 

Cât privește cele opt parcuri fotovoltaice, Burlan a explicat ce pași mai sunt de făcut. Acestea ar urma să fie gata și puse în funcțiune peste doi ani. „Pentru patru dintre proiecte, s-au constituit societățile mixte. Avem consultantul care lucrează la caietul de sarcini în vederea scoaterii la licitație a investiției. Pentru celelalte patru parcuri fotovoltaice, suntem în faza finală în a finaliza acele societăți mixte, să dăm drumul la licitație și pentru aceste investiții în sine, pentru construirea lor. În 2024, vor fi funcționale toate cele opt parcuri, întreaga capacitate de 735 de MW”, a mai spus Burlan.

Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: