Amendaţi pentru porcii duşi în târg

Doi gorjeni au fost amendaţi pentru că au vrut să-şi vândă porcii în zona târgului de animale de la Peşteana Jiu. Cei doi au ignorat măsura luată de autorităţi pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină. După cum se ştie, în târgurile din tot judeţul este interzisă comercializarea de animale.

Un bărbat din comuna Dăneşti a vrut să vândă patru porci, iar un altul din Jupâneşti s-a dus cu şase porci la târgul de la Peşteana Jiu. Cei doi fermieri au ignorat măsura luată de autorităţile sanitar-veterinare pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină. Din acest temei au şi fost amendaţi.

„Ştiau că s-au închis târgurile de animale, dar ei au încercat să-şi vândă porcii. Nu le-a dat nimeni voie să intre în târg, pentru că e închis, şi au vrut să-i vândă pe lângă târg. A primit fiecare câte o amendă de 1.500 de lei. Noi ne-am deplasat pentru că am primit semnale că sunt vânduţi porci în târguri. Şi vom continua acţiunile de control. Marţi, miercuri vom organiza noi controale în trafic, la intrările din judeţele vecine, gen Ţânţăreni, Motru, Sadu, Polovragi”, a declarat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Gorj.

Târgurile de animale din judeţul Gorj vor rămâne în continuare închise. Mai mult decât atât, organele de control spun că în situaţia în care vor constata că animalele nu sunt crotaliate, fermierii s-ar putea alege cu amendă şi îşi vor pierde şi porcii. „În momentul în care îi depistăm cu porcii necrotaliaţi, vom ucide porcii şi îi vom neutraliza. Pleacă cu maşina goală şi amendaţi. Târgurile rămân închise până vor fi eradicate focarele de pestă porcină din toată ţara. Mai durează”, a mai spus directorul Nicolae Călescu.

Vizualizări: 3,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: