Fermierii, păcăliţi în numele AFIR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale atrage atenția solicitanților și beneficiarilor de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 să fie vigilenți și să nu permită apariția unor situații infracționale cu impact financiar produse de persoane care nu au nicio legătură cu AFIR.

"Facem încă o dată precizarea că relația contractuală este directă și are loc numai între Agenție, prin structurile sale teritoriale regionale sau județene și solicitantul/ beneficiarul finanțării nerambursabile", arată un comunicat al instituției. AFIR informează că nu va solicita niciodată sume de bani pentru depunerea unor proiecte și, cu atât mai mult, nu va realiza vreun demers care să pericliteze egalitatea de șanse a solicitanților.

„În ultima vreme am întâlnit câteva situații grave în care oameni de bună credință au fost înșelați și păgubiți de diferite persoane al căror scop nu este altul decât acela de a induce în eroare și de a-și însuși sume de bani prin fraudă. Sunt preocupat de această situație și atrag atenția ca, la orice nelămurire sau suspiciune, cei care doresc să acceseze sau au accesat PNDR să ia legătura cu colegii mei din structurile teritoriale. Mai mult, accentuez faptul că toate contractele de finanțare se semnează la sediile Centrelor Regionale sau Oficiilor Județene ale AFIR și nu în altă parte” a ținut să precizeze directorul general AFIR, Adrian CHESNOIU.

AFIR precizează că face acest demers de informare în urma semnalelor venite din partea unor beneficiari și din mass-media, ultimul caz fiind consemnat zilele acestea în localitatea Lugoj, județul Timiș.

Vizualizări: 3,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: