Ameninţă că îşi dă foc în faţa primăriei

Un localnic din Ţînţăreni este în greva foamei de la începutul acestei săptămâni şi dacă la început nimeni nu l-a luat în serios, acum el a ajuns să aibă nevoie de asistenţă medicală. Corpul său se resimte după patru zile în care nu a pus în gură decât apă, supărările care l-au împins la un astfel de gest extrem ţinând de nemulţumirile pe care le are cu câteva terenuri agricole din localitate. Bărbatul ameninţă că se va stropi cu benzină şi îşi va da foc în faţa primăriei.

Bebe Drăgman spune că el şi alţi vecini au bucăţi de pământ în apropierea staţiei de transformare de la marginea localităţii, terenuri pe care el le cosea de ani de zile cu acordul celorlalţi proprietari. De trei ani însă lucrurile s-au schimbat pentru că un alt localnic, proprietar al unei turme de oi şi capre, paşte acele suprafeţe, iar de cosit evident că nu mai rămâne mai nimic.

„Am făcut plângere înregistrată la primărie şi am cerut să clarifice lucrurile. Au trecut trei ani de atunci şi nu s-a rezolvat nimic. Nu ştiu cine mănâncă brânza, mieii sau iezii, dar până acum nu s-a rezolvat nimic. Niciodată înainte nimeni nu băga animalele la păşunat înainte să fie cosit fânul. Acum omul acesta intră cu animalele lui şi face prăpăd. Plus că şi-a ridicat o stână la marginea staţiei electrice de transformare, iar pe un teren al lui şi-a ridicat două construcţii fără autorizaţie, care ne blochează nouă, celorlalţi, drumul spre terenurile pe care le avem. E cultivat grâu acolo, dacă vrei să intri cu o combină nu ai cum să te duci. Am spus lucrurile astea la primărie şi nimic”, afirmă grevistul foamei.

Miercuri seara, bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD, dar a dat în scris că nu se duce la spital. Joi spre prânz a acceptat să meargă totuşi la cabinetul unui medic de familie din localitate pentru a fi perfuzat. Era slăbit rău, dar decis să nu renunţe la protest. „Pot să fac orice test dorit de oricine pentru că nu am gustat mâncare de luni dimineaţa de când am intrat în greva foamei. Nici nu voi mânca până nu văd că se face dreptate în comuna asta. Cer să vină DNA-ul aici şi să verifice tot ce s-a furat sau vândut pe sume de nimic pentru că s-au învârtit sume mari de bani şi nimeni nu e vinovat. Doar sediul dispensarului, al Poliţiei, al primăriei şi şcoala nu sunt vândute, că în rest s-a dat totul. Eu sunt decis să îmi continui protestul şi să nu plec de aici. Am anunţat şi autorităţile că o să-mi pun benzină pe mine şi o să-mi dau foc pentru că văd că nici când faci greva foamei nu se mai întâmplă nimic. La Revoluţie am fost la Televiziune cu alţi doi prieteni ca să luptăm şi să-l dăm pe Ceauşescu jos. Nu mi-am cerut niciodată drepturile ca alţii, dar îmi pare rău că atunci, ca şi ceilalţi români, am participat la acea mişcare pentru că uite unde am ajuns”, spune bărbatul.

Viceprimarul Robert Ciutureanu este cel care l-a primit la discuţii pe grevistul foamei şi a încercat să îi rezolve problemele. Eforturile sale au fost însă zadarnice pentru că, de fiecare dată, afirmă viceprimarul, lista cu revendicări se schimba. „Am fost în teren pentru a face verificările şi acolo, iar când credeam că am rezolvat lucrurile, domnul Drăgman a venit cu alte nemulţumiri. A invocat probleme din trecut referitor la nişte titluri de proprietate, pe care, de asemenea, le-am verificat şi care sunt date în condiţii legale de Comisia Judeţeană. Nu ştim ce să mai facem pentru ca dumnealui să înceteze protestul pentru că starea de sănătate, într-adevăr, i se agravează cu fiecare zi în care se află în greva foamei”, a menţionat viceprimarul.

Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: