Şcoală nouă pentru elevii din Novaci

Elevii din oraşul Novaci vor studia într-o şcoală nouă. Un corp de clădire a fost construit de la zero în cadrul Şcolii Gimnaziale nr.1, lucrarea fiind recent recepţionată. Autorităţile locale vorbesc acum despre ridicarea unei noi grădiniţe.  

În timp ce în multe localităţi din Gorj se închid unităţi de învăţământ, la Novaci se ridică altele noi. Şi asta pentru că oraşul nu duce lipsă de copii. Un nou corp a fost construit în incinta Şcolii Gimnaziale nr.1 din Novaci, dotat la standarde europene, iar noile săli de clasă vor fi folosite de elevi începând din toamnă. „Este formată din 5 săli de clasă, laborator de informatică, cancelarie, secretariat, birou director, centrală termică, grupuri sanitare. Este P+1, ocupă o suprafaţă de 662,92 mp. Este o investiţie care a costat peste 1,5 milioane de lei şi a fost realizată cu fonduri de la Banca Mondială. Cofinanţare zero. Este o construcţie nouă şi urmează să demolăm un corp vechi de acolo, foarte vechi, iar în toamnă vom demara lucrările şi la o grădiniţă”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci.

Administraţia locală vrea să construiască o unitate de învăţământ preşcolar cu program normal şi trei săli de clasă, cabinet medical, locuri de joacă şi alte dotări pe strada Gruiului, nr. 3A. Primăria Novaci a demarat procedurile în vederea obţinerii finanţării tot de la Banca Mondială.

De altfel, toate unităţile şcolare de pe raza localităţii de sub munte vor intra într-un proces de modernizare anul acesta, inclusiv Liceul Teoretic Novaci. Administraţia locală a semnat contractele de finanţare pentru aceste investiţii cu Ministerul Dezvoltării, fondurile fiind accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 2,7 milioane de euro.  

Vizualizări: 1,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: