Ameninţarea unui primar: Întorc armele împotriva managerului CEO

Primarul comunei Roşia de Amaradia va purta noi discuţii cu şefii CE Oltenia pentru redeschiderea perimetrului Seciuri. La ultima întrevedere, autorităţile au primit garanţia că proiectul tehnic va fi finalizat la sfârşitul verii. Primarul Liviu Cotojman spune că, în situaţia în care managerul CE Oltenia nu îşi va respecta promisiunile, va întoarce armele împotriva sa.

Proiectul prevede reluarea activităţii miniere pe sectorul Seciuri, iar pământul ce urma să fie descopertat să fie relocat în groapa imensă care a rămas în urma activităţii miniere şi care ocupă peste 100 de hectare de teren. Compania scăpa în acest fel de plata uzufructului pentru terenurile pe care se află această groapă, elimina pericolul de a se forma un crater şi mai mare şi putea să extragă noi straturi de cărbune, având şi utilajele necesare pentru a pune în practică proiectul.

Reluarea activităţii la Seciuri ar fi dat de muncă şi oamenilor din zonă. Iniţial s-a vorbit de redeschiderea întregului perimetru, dar asta înseamnă ca CE Oltenia să investească o sumă enormă de bani, fiind nevoie de strămutarea unei şcoli şi a zeci de gospodării. Autorităţile şi conducerea CE Oltenia au convenit asupra realizării unui nou proiect. „Pentru varianta pe care am stabilit-o de comun acord, pe unde să transportăm sterilul, cu locul de amplasament, a chemat un proiectant să facă configuraţia reliefală şi naturală. Ar fi suficient steril să umplem groapa, să redăm terenul în circuitul agricol, iar respectiva zonă să rămână viabilă pentru exploatarea cărbunelui. Domnul Boza mi-a spus că la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie, va fi gata proiectul. Nu am mai trecut pe la CEO, dar voi merge pentru a vedea cum stau lucrurile”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

„Am muniţie”

Primarul spune că în situaţia în care şefii CE Oltenia nu vor merge înainte cu acest proiect, nu va lăsa lucrurile aşa. „Nu voi abandona acest proiect, nu las lucrurile aşa. Dacă simt că domnul Boza îmi spune acum altceva decât am discutat, să ştiţi că întorc armele împotriva dumnealui. Am şi muniţie. L-am considerat că e de cuvânt. N-aş vrea să intre în război cu mine, pentru că pierde. Nu pot să spun acum. O să intru în război total cu dumnealui, o să ajung şi prin instanţă. Voi uza de tot ce am la îndemână administrativ pentru a rezolva problema”, a mai spus primarul din Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 1,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: