Amenzi de peste un milion de euro în Gorj

Mii de gorjeni nu au respectat restricțiile de circulație prevăzute de ordonanțele militarea în starea de urgență. Polițiștii și jandarmii au aplicat amenzi de peste 7,6 milioane de lei în cele două luni în care oamenii nu au avut voie să iasă din casă fără un motiv justificat. Sancțiunile se aplică, în continuare, în baza ordonanțelor militare, până pe 15 mai.

De când a fost declarată pandemia de coronavirus, în Gorj au fost aplicate aproape șase mii de amenzi. Sancțiunile au fost usturătoare pentru cei care nu au respectat restricțiile de circulație și zeci de amenzi se aplică aproape zilnic celor care sunt prinși pe străzi fără declarații ori fără motiv să plece de acasă.

Cei care au vrut să fie mai ingenioși și să dea o notă de legalitate ieșirii lor din casă au ajuns să fie cercetați penal. Mulți dintre ei au scris adeverințe false cum că ar lucra la anumite societăți, dar după verificări s-a constatat că totul era semnat în fals. „De la începutul pandemiei, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Apărării Naționale și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în sistem integrat în contextul combaterii răspândirii Covid 19. Astfel, s-au aplicat în jur de 5.300 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 7,6 milioane de lei. De asemenea, au fost întocmite și nouă dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Rămâne de văzut și câte amenzi se și încasează pentru că prea puțini dintre cei amendați s-au grăbit să meargă la casierie să plătească jumătate din amendă. În timp ce mulți au primit amenzi și de 20 de mii de lei și nu vor avea de unde să le plătească.

Până pe 15 mai, sancțiunea este între 2.000 și 20 de mii de lei pentru cei care sunt prinși pe stradă fără un motiv întemeiat, motiv care se regăsește în cele înscrise în lista activităților permise prin ordonanțe militare.

Vizualizări: 1,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: