Amenzi în valoare de 190.000 lei după controalele ITM

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 06-17 noiembrie 2023, un număr de 70 controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât și domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În urma acestor controale au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale în cuantum de 190.000 lei și dispuse 174 măsuri obligatorii de intrare în legalitate.

„Având în vedere gravitatea ultimelor evenimente de muncă înregistrate la nivelul județului Gorj, atragem atenția atât angajatorilor, cât și salariaților acestora să respecte cu strictețe prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă.  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și de monitorizare a măsurilor de securitate și sănătate în muncă dispuse în controalele anterioare. Totodată, reamintim faptul că măsurile trasate nu au un caracter limitativ, iar persoanelor cu atribuții în organizarea și conducerea procesului de muncă le revine obligația de a lua toate măsurile pe care le consideră necesare, în conformitate cu prevederile legale, în vederea eliminării riscurilor de accidentare și/sau de îmbolnăvire profesională în ceea ce privește toate activitățile de lucru desfășurate", spune George Octavian Romanescu, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: