Amenzi pentru comercianţii din hala de carne

Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în hala de carne, dar şi în magazinele alimentare din Piaţa Centrală şi Piaţa 9 Mai au fost verificaţi de către inspectorii veterinari şi de comisarii de la Protecţia Consumatorului. Deşi echipele de control spun că au existat mai puţine nereguli faţă de anii trecuţi, au fost şi comercianţi amendaţi de două ori, de către DSV şi de Protecţia Consumatorului.

Medicii veterinari au amendat un comerciant din hală pe motivul că a depozitat carnea de miel pe lăzile frigorifice. Cu toate acestea, directorul DSV Gorj dă asigurări că marfa este proaspătă şi de calitate. „Avem un control împreună cu OPC, am verificat hala de carne, vom continua şi cu celelalte magazine din Piaţa Centrală şi Piaţa 9 Mai. Este marfă proaspătă şi de calitate. Am găsit nereguli puţine, doar pe depozitare, tăvile cu carne de carne de miel erau puse deasupra lăzilor frigorifice, iar agenţii economici vor fi sancţionaţi pentru această deficienţă. Agenţii economici care nu depozitează carnea în condiţii corespunzătoare riscă amenzi de 600 de lei”, a declarat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj.

Şi comisarii de la Protecţia Consumatorului au aplicat amenzi, în urma controalelor mixte demarate împreună cu inspectorii veterinari. Acelaşi comerciant din hala de carne, amendat de DSV, a fost sancţionat şi de Protecţia Consumatorului. „Operatorul economic din hala de carne urmează să fie sancţionat pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor. Nu erau identificate preţurile pentru toate produsele expuse la raft pentru comercializare. Amenda se poate încadra de la 1.000 la 5.000 de lei”, a declarat Mădălin Giurcău, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj.

Vizualizări: 846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: