Prăjitură cremșnit cu piscoturi

Prăjitura cremşnit se prepară de regulă cu foi de aluat şi cremă de vanilie. La această reţetă de cremşnit cu pişcoturi lipsesc foile speciale care sunt înlocuite de delicioasele pişcoturi. 

Pentru o prăjitură aveţi nevoie de  30 de pișcoturi de șampanie. 

  Ingrediente pentru crema de vanilie: 4 gălbenușuri de ou,  400 ml lapte dulce, 80 de grame de zahăr, 40 grame de făină albă de grâu tip 000, o lingură de esență concentrată de vanilie, un vârf de cuțit de sare, 250 grame de mascarpone, 400 grame de smântână pentru frișcă cu 30% grăsime, 2 lingurițe cu esență de vanilie, 2 linguri de zahăr pudră,  zeamă de la un compot de vișine sau altfel de fruct.

Mod de preparare:

Preparăm crema de vanilie după reţeta clasică şi, între timp scoatem și mascarpone din frigider și îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei. După ce se răcește și crema de vanilie o vom combina cu mascarpone. Frecăm mascarpone până devine cremos și adăugăm 2-3 linguri din crema de vanilie. Amestecăm bine și mai adăugăm alte 2-3 linguri. Procedăm la fel până încorporăm toată crema de vanile în mascarpone.

Pregătim și frișca combinând smântâna cu cele 2 linguri de zahăr pudră și dăm la rece. Pentru montarea prăjiturii avem nevoie de o tavă de 24 pe 24 în care începem să punem, pe rând câte un pișcot pe care inițial îl înmuiem rapid în zeama de la compot. După ce am format un strat din pișcoturi punem crema și o întindem foarte bine peste toată suprafața bazei. Peste cremă punem un alt strat de pișcoturi, la fel. și acestea înmuiate înainte în zeama de la compot. Pe deasupra punem frișca și presărăm ciocolată rasă. Dăm la rece până a doua zi când o putem felia și servi cu poftă.

Pentru a o tăia mai bine dați prăjitura la congelator pentru 30-40 de minute. 

Vizualizări: 1,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: