Se prelungește validarea concedierilor din CEO. Ce spune Boza!

Aprobarea listelor cu persoanele concediate colectiv de la CE Oltenia a fost amânată de Directorat. Listele urmează să fie analizate și aprobate de membrii forului de conducere la mijlocul acestei săptămâni, spune managerul Sorin Boza. Șeful companiei a spus că nu va da curs solicitării liderului sindical Manu Tomescu, referitor la exceptarea de la concedierile colective a Sucursalei Energetice Rovinari. Cert este că CEO nu a finalizat nici până azi listele, dat fiind că nu a prezentat la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Gorj situația cu disponibilizații pe fiecare subunitate în parte. Conducerea agenției a venit și cu o precizare pentru administrația CE Oltenia referitor la venitul de completare acordat persoanelor concediate.

O mie de salariați ai CE Oltenia ar trebui să plece din companie începând cu luna mai, dar situația este neclară, deși ar fi trebuit să primească preavizele. Listele cu persoanele ce vor fi disponibilizate nu au fost validate luni de Directorat, așa cum anunțase inițial managerul Sorin Boza, care acum spune că s-a prelungit perioada și că vor fi avizate de membrii Directoratului în zilele următoare.

Vor fi concediați și cei de la Rovinari

"Am luat lista punct cu punct, am mai avut niște întrebări la AJOFM. Până joi vom avea finalitate. Toți care trebuie să fie pe listă, vă dau cuvântul meu că vor fi pe listă", a declarat managerul Sorin Boza, fiind suspiciuni cu persoane care îndeplinesc condițiile, dar au pile politice, ar face demersuri să rămână la CEO. 

SE Rovinari nu va fi exceptată de la concedierile colective! Acesta este răspunsul managerului CE Oltenia la solicitarea Sindicatului Energia Rovinari. "Am răspuns la fiecare (n.red. sindicat ). Am văzut, domnul Manu Tomescu care scrie să oprim restructurarea din Rovinari. Nu se poate. Acesta este un proces validat în AGA", a comentat șeful CE Oltenia. Sindicatul Energia Rovinari a cerut conducerii societății ca angajații Termocentralei Rovinari să fie exceptați de la aceste concedieri colective, motivând că aceasta centrală susține compania și că se confruntă deja cu un deficit în ceea ce privește personalul.

Venituri de completare, doar până în 2018

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj așteaptă de circa 2 săptămâni clarificări de la CE Oltenia privind concedierile pe care le va face de luna viitoare. Este vorba de cu situația plecărilor pe fiecare subunitate de care au nevoie inspectorii de muncă în vederea acordării serviciilor de preconcediere. Conducerea AJOFM Gorj a punctat și un alt aspect important de care compania va trebui să țină seama în ceea ce privește aplicarea măsurile de protecție socială acordate persoanelor disponibilizate. "Programul de restructurare este pe perioada 2013-2018. Dacă se fac concedierile până la sfârșitul anului 2018, cei concediați beneficiază și de venitul de completare. După 31 decembrie 2018 nu mai este valabilă Ordonanța de Urgență 36", a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. CE Oltenia are un program de restructurare până în 2020, așadar va fi nevoie de prelungirea ordonanței care prevede venit de completare.    

Vizualizări: 9,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: