Primar: Motru nu intră în carantină

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a dat asigurări că nu se pune probleme intrării în carantină a localității, după ce 11 persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Zece persoane care locuiesc sau lucrează în localitate au fost diagnosticate în timp ce erau la spitalul din Motru și una era internată la spitalul din Târgu Jiu.

"Niciodată nu s-a pus în discuție o astfel de posibilitate, nici în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, nici cu factorii responsabili din cadrul Comitetului Județean pentru Situații Speciale de Urgență și nici la un alt nivel", a comunicat primarul cu privire la carantină.

"Până in această seară, la nivelul municipiului Motru, au fost înregistrate 16 cazuri de persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. Dintre acestea, în urma testelor efectuate, sunt 10 persoane confirmate a fi purtătoare a virusului SARS- Cov 2. Pentru 3 din pacienți așteptăm rezultatul testelor, pentru alți 3 rezultatul este negativ, iar pentru 10 pacienți testele sunt pozitive", a explicat primarul marți seara pe pagina de socializare, cu precizarea că a 11-a persoană pozitivă a fost internată direct la Sectia Boli Infecțioase a Spitalului Județean Tg-Jiu.

Din totalul de 17 persoane suspecte, 13 sunt angajați ai fabricii de confecții, a mai anunțat primarul, precizând că toți sunt în stare bună. Marți, 21 aprilie, în municipiul Motru erau 285 de persoane izolate la domiciliu. "În urma monitorizării, niciuna dintre persoanele aflate in izolare nu a declarat că ar prezenta simptome specifice îmbolnăvirii cu coronavirus. Dacă ținem seama că persoanele confirmate pozitiv au declarat că primele simptome le-au avut în urmă cu 10-12 zile, iar cei izolați la domiciliu nu prezintă niciun fel de simptome, avem motive să fim optimiști și să credem că vom trece destul de ușor peste vârful pandemiei", este mesajul primarului, care atrage însă atenția că nu este momentul relaxării și le cere oamenilor să rămână acasă. (A.A.)

Vizualizări: 4,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: