An plin de investiţii la Bălăneşti. Primar: S-a muncit

O mulţime de investiţii s-au derulat în acest an în comuna gorjeană Bălăneşti, cu fonduri europene sau guvernamentale. Autorităţile locale se pregătesc pentru accesarea de noi finanţări. „Nu se pot face toate într-un an, dar, cu răbdare, se pot face multe lucruri frumoase”, a spus primarul Ovidiu Pungan.

Unul dintre obiectivele la care au fost finalizate lucrările este cel privind refacerea podului peste râul Amaradia. Investiţia s-a ridicat la 1,3 milioane lei, bani guvernamentali atraşi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) I. Lucrările de consolidare au demarat în urmă cu patru ani.

Aproape de finalizare este şi investiţia privind introducerea reţelelor de canalizare în satul Bălăneşti, în totalitate, şi parţial în Voiteştii din Vale, Voiteştii din Deal şi Glodeni. 15 km de reţele au fost introduse. De asemenea, investiţia privind refacerea covorului asfaltic în satele Voiteştii din Vale şi Glodeni a fost realizată în proporţie de 50%.

Pe PNDL II, administraţia locală din Bălăneşti are în derulare o investiţie pentru mărirea capacităţii sursei de apă la nivelul comunei, iar lucrările au fost realizate în proporţie de 90%. „S-au realizat un foraj şi o nouă staţie de tratare a apei. Sperăm ca anul viitor, în perioadele cu secetă, să nu mai fie probleme cu asigurarea apei. Lucrările la această investiţie vor fi reluate în primăvară, de îndată ce timpul va permite”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti.

Tot cu fonduri guvernamentale au fost realizate lucrările de reabilitare a drumului de la Blidari şi a celor de interes local. În acest caz, gradul de realizare este de 40%. De asemenea, lucrările de reabilitare şi modernizare a podului de la Ohaba-la Ciucur au fost realizate în proporţie de 60%.

Pe fonduri europene, au fost asfaltate drumuri de interes din Bălăneşti, 90% din investiţie fiind realizată. Tot cu bani europeni a fost reabilitat căminul cultural din satul Glodeni, obiectivul urmând să fie recepţionat până la finele anului.

Şi investiţiile vor continua la Bălăneşti, spune primarul Pungan. „Pentru anii următori, ne pregătim pentru alte proiecte de anvergură în comuna Bălăneşti. Cu fonduri guvernamentale sau europene, intenţionăm să modernizăm sistemul de iluminat public, să extindem sistemul de canalizare şi în celelalte sate ale comunei, să modernizăm Şcoala «Ion Popescu Voiteşti» etc. Sunt mulţumit de ceea ce am realizat anul acesta. În comuna Bălăneşti s-a muncit. Nu se pot face toate într-un an, dar, cu răbdare, se pot face multe lucruri frumoase”, a spus primarul comunei Bălăneşti.

Vizualizări: 2,561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: