A făcut şapte licitaţii pentru trei toalete

A şaptea oară a fost cu noroc! A simţit-o pe propria piele primarul din Roşia de Amaradia care a scos la licitaţie realizarea unor grupuri sanitare moderne la liceul din comună, dar abia după şapte termene a venit un constructor. Este o firmă ce nu a mai avut afaceri cu statul şi a luat lucrarea doar să aibă… experienţă în domeniu!

Banii pentru realizarea a trei grupuri sanitare noi la liceul din Roşia de Amaradia au venit în primăvară, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Autorităţile au tot încercat să caute constructor şi au găsit cu greu. Abia a şaptea oară au reuşit să încheie un contract cu o firmă care a şi demarat lucrările. Constructorii nu s-au prezentat la licitaţii din cauza banilor prea puţini. La un simplu calcul, le-ar fi ieşit 70 de lei pe zi, bani cu care constructorul să plătească forţa de lucru şi dările către stat.

„Nu găseam constructor pentru că este subevaluată construcţia. Proiectantul nostru a calculat ca valoare de realizare a investiţiei o sumă medie de 130 de mii de lei, să zicem, iar la Ministerul Dezvoltării, când ne-am dus pentru aprobare, proiectantul lor a scăzut valoarea la 70-80 de mii de lei. A venit un constructor nou care n-a lucrat niciodată cu statul. Omul zice: domnule, cât mi-o ieşi acolo, un milion, două, am şi eu experienţă să particip la alte licitaţii. A venit săracul şi am început lucrarea asta la liceu”, a explicat primarul Liviu Cotojman.

Vizualizări: 913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: