Ancheta DSP Gorj în cadrul grădiniței cu mulți copii bolnavi, nefinalizată

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a demarat la sfârșitul săptămânii trecute o anchetă în ceea ce privește Grădinița cu Program Prelungit nr.3 din Târgu Jiu, asta după ce nu mai puțin de 10 preșcolari au ajuns la spital cu gastroenterocolită și rotavirus.

Inițial, autoritățile responsabilie cu sănătatea la nivelul județului au spus că vor prezenta concluziile verificărilor luni, însă, acum, au explicat că termenul de comunicare a fost prelungit, pentru că au efectuat noi investigații. ”Nu avem încă concluziile, pentru că s-a făcut dezinfecție. S-au recoltat din nou teste de sanitație și așteptăm și noi rezultatele de la teste. A fost făcută dezinfecția la sfârșitul săptămânii, colegii mei au fost acolo din nou astăzi (n.red. 1 aprilie) și așteptăm rezultatele. Nu avem informații în ceea ce privește apariția unor noi cazuri”, a declarat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Dezinfectarea grădiniței a fost impusă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, care a solicitat ca operațiunea să fie efectuată cu o firmă autorizată.

Micuții au ajuns la spital cu dureri de burtă, vomă și diaree. Vineri, doar unul mai era internat în spital, diagonosticat cu rotavirus.

Vizualizări: 1,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: