Anchetă finalizată la spital. "Această întâlnire ar fi putut să nu aibă loc”

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a finalizat ancheta cu privire la acuzațiile aduse în spațiul public de anumite cadre medicale din Secția Psihiatrie. Oamenii spuneau că o pacientă a fost infectată cu noul coronavirus, dar a fost testată abia după 13 zile, deși femeia avea simptome asociate acestui virus.

O altă problemă semnalată de cadrele medicale a fost legată de prezența registratorului medical în Secție de Psihiatrie, acesta fiind declarat pozitiv la doar câteva zile de la vizita făcută în acea secție. Conform comunicatului emis de către SJU Târgu Jiu, au fost anumite persoane audiate în cadrul anchetei, iar ca și un prim rezultat s-a ajuns la concluzia că întâlnirea dintre registratorul medical și asistenta șefă a secției ar fi putut sa nu aibă loc.

”A fost identificat și intervievat personalul de serviciu din ziua respectivă, potrivit foii de prezență colectivă aferente lunii Septembrie 2020. În urma declarațiilor date de angajați, se comunică faptul că: având în vedere declarațiile contradictorii date de personalul Secției Psihiatrie în sensul că doar două persoane relatează posibila prezență a registratorului medical în incinta secției, dar nici acestea nu concordă asupra intervalului de timp, restul personalului afirmând că această întâlnire nu a avut loc, precum și absența simptomatologiei specifice la celelalte cadre menționate a fi contact direct și prelungit cu registratorul medical, conduce la concluzia că această întâlnire ar fi putut să nu aibă loc”, se arată în comunicatul unității medicale.

Mai mult, conform anchetei efectuate, nu rezultă cu exactitate prezența registratorului medical în Secția Psihiatrie, iar în perioada 1-7 octombrie 2020 se afla în concediu: ”S-au efectuat anchete epidemiologice în cadrul registratorului medical și a îngrijitorului de curățenie care potrivit graficului de lucru în perioada 1.10.2020-7.10.2020 s a aflat în concediu de odihnă, iar în datele de 8 si 9.10.2020 era liberă”, se mai arată în comunicat.

 O altă acuzație a constat în faptul că toate cadrele medicale au cerut să fie testate, însă acest lucru nu s-a realizat. Astfel, în cadrul anchetei epidemiologice făcute s-a recomandat testarea întregului personal al Secției de Psihiatrie.

Cadrele medicale susțin că vor să dea declarații și în fața organelor de poliție.

Vizualizări: 1,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: