Anchetă în cazul accidentului de muncă de la Hidroconstrucţia

Doi angajaţi ai Hidroconstrucţia care făceau lucrări în zona Valea Rea de pe Defileul Jiului unde se construieşte o hidrocentrală au fost răniţi luni în urma unei explozii. Conducerea Hidroconstrucţia susţine că cei doi angajaţi erau autorizaţi să intre în subteran, însă reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj nu confirmă. Cei doi au fost transportaţi la Clinica de Oftalmologie din Bucureşti şi riscă să-şi piardă vederea.

Ion Geogia are 50 de ani şi este inginer la Hidroconstrucţia de aproximativ 14 ani, iar Tudorel Doldor are 39 de ani şi este  muncitor de trei ani. Cei doi au intrat luni în subteran pentru a măsura continuitatea unor capse miniere. Se pare că în momentul în care s-au apropiat de materialul exploziv, acesta a explodat chiar în faţa lor. Cei doi au suferit răni la nivelul feţei şi riscă să rămână fără vedere. „Nu se ştie exact ce s-a întâmplat acolo. E vorba de un inginer şi un muncitor care au intrat în subteran şi le-a explodat o capsă în faţă. Fiecare dintre ei au câte un ochi afectat. Ei erau autorizaţi să intre acolo pentru că erau cei mai buni oameni ai noştri“, spune inginerul Popescu Lazăr din cadrul Hidroconstrucţia. Inspectorii de muncă susţin că cei doi angajaţi nu trebuiau să meargă în zona respectivă. “Persoanele respective mergeau în subteran şi nu aveau voie să măsoare continuitatea unei capse pentru că nu era indicat. Când făceau măsurători aceasta a explodat. Normal ei nu trebuiau să facă acest lucru. Unul dintre ei a fost transportat la Bucureşti cu o ambulanţă, iar celălalt cu o maşină din cadrul instituţiei. Starea lor a fost foarte gravă. Riscau să-şi piardă fiecare câte un ochi”, spune George Romanescu, inspector şef ITM Gorj.

Inspectoratului Teritorial de Muncă împreună cu o comisie de la Hidroconstrucţia au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: