Poliţiştii gorjeni nu au protestat de frica disponibilizărilor

Poliţiştii nemulţumiţi de reducerile de personal anunţate în sistem au fost ieri aşteptaţi în Piaţa Constituţiei din Bucureşti la un protest organizat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. Nici un poliţist din Gorj nu a participat, de teama disponibilizărilor.

La nivelul judeţului Gorj sunt peste 750 de poliţişti şi toţi sunt mulţumiţi de reducerile de personal anunţate pentru perioada următoarea, judecând după faptul că niciunul nu a participat la protest. La protest puteau să meargă poliţiştii care nu erau în timpul programului. „Nu s-a pus problema că au fost ameninţaţi aşa cum se vehiculat. Nici vorbă de aşa ceva. Poliţiştii nu au fost la protest pentru că le-a fost frică să nu fie trecuţi pe acele liste de disponibilizări”, spune Ion Buculea, lider sindicatul SNPPC.

Poliţiştii au protestat împotriva disponibilizării a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Cadrele MAI sunt supărate, de asemenea, din cauza hotărârii de anulare a principalelor drepturi acordate personalului care este scos din Sistemul de siguranţă naţională şi ordine publică.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: