Şi-a omorât nevasta în faţa copiilor

Doi copii din Roşia de Amaradia au rămas cu o traumă greu de vindecat după ce au asistat la uciderea mamei lor. Cel care a făcut gestul este chiar tatăl, Claudiu Bălănoiu. Mădălina, soţia acestui de 32 de ani, a fost mutilată de loviturile de cuţit. După ce şi-a omorât nevasta, minerul a încercat să se sinucidă, dar nu a reuşit ceea ce înseamnă că nu va scăpa de puşcărie.

Claudiu Bălănoiu a lovit-o pe soţia sa de mai multe ori cu parul în cap după care a înjunghiat-o. Motivul: gelozia.

Claudiu Bălănoiu urma să-şi ispăşească pedeapsa de cinci luni cu închisoare după ce s-a certat cu un consătean la cârciuma satului. Bărbatul şi-a pus imaginaţia în mişcare şi s-a gândit că soţia ar putea să-l înşele cât este el la puşcărie. Gândul i-a întunecat mintea. Bărbatul se întorsese acasă de la serviciu din schimbul trei. În urma unor discuţii aprinse cu Mădălina, soţia sa, a luat un lemn şi a lovit-o cu cruzime în cap, ca mai apoi să o şi înjunghie cu un cuţit. Rănile i-au fost fatale femeii care la scurt timp şi-a dat ultima suflare. Mama bărbatului susţine că totul a pornit de la o condamnare de cinci luni pe care fiul său a primit-o ca urmare a unei altercaţii pe care a avut-o într-un bar. Faptul că soţia sa rămânea singură pe toată perioada de detenţie şi gândul că ar fi putut să-l înşele l-a determinat să recurgă la acest gest. „Era gelos şi el şi ea. Am băut cafeaua cu ei şi nu am bănuit nimic. El a primit condamnarea aceea în urmă cu o săptămână şi după ce a primit-o nu a mai putut să urineze şi cred că i-a afectat gândirea. Ei s-au iubit. Eu le-am spus că nu e bună gelozia”, a spus Mărioara Bălănoiu, soacra victimei.

A vrut să se sinucidă cu acelaşi cuţit

După ce şi-a dat seama de gravitatea faptei comise şi mustrat de conştiinţă, Claudiu Bălănoiu a încercat să-şi pună capăt zilelor înjunghiindu-se cu acelaşi cuţit pe care l-a folosit la uciderea soţiei sale. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri medicale. „E vorba de o autoagresiune, a prezentat mai multe plăgi, este conştient şi stabil. A rămas internat la Chirurgie. Nu ştim cât va rămâne internat, depinde de starea sa, în funcţie de cum va evalua. Nu a prezentat leziuni cu risc vital”, a declarat Maddy Huzu, medic Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.  

VERDICT: CRIMĂ

La faţa locului s-a deplasat o echipă a poliţiei care a investigat cazul. „Pe fondul geloziei se pare că soţul şi-a înjunghiat soţia şi i-a aplicat mai multe lovituri cu un corp contondent după care a încercat să se sinucidă”, a declarat procurorul care a anchetat cazul, Emil Moţa.

ANTECEDENTE

Nu este pentru prima dată când între cei doi existau discuţii. Despre problemele lor ştia şi mama Mădălinei care spune că a încercat în nenumărate rânduri să o convingă pe fiica sa să se întoarcă acasă. „Era gelos rău. Îi era frică că îl înşeală dacă o lăsa singură cinci luni. A mâncat bătaie de multe ori fata mea, poate să spună şi lumea. I-am spus că nu e bine, să îl lase şi să vină la noi. Nu-l iertăm cât o trăi”, a spus Mirela Răduţ, mama victimei.

COPIII AU FOST MARTORI

Cei doi copii ai lui Claudiu şi Mădălina au asistat neputincioşi la crima tatălui lor. Fata este în clasa a VIII-a, iar băiatul în clasa a VI-a. Cei doi minori se aflau în casă în momentul în care tatăl lor a înfăptuit crima. Aceştia au fugit mâncând pământul când au văzut ce s-a întâmplat. Fata a sărit pe geam, iar băiatul a fugit la bunica sa şi i-a povestit cele întâmplate.

UNDE AJUNG COPIII

Copiii vor fi luaţi în îngrijire de către rudele părinţilor şi vor primi consiliere din partea unui psiholog pentru a putea depăşi mai uşor cumplitul moment prin care au trecut. „Vom identifica cea mai bună soluţie de protejare, un plasament la rude sau susţinători, cei mai apropiaţi de copii. Considerăm că după o evaluare a nevoilor lor probabil vor fi incluşi într-un program de consiliere pentru a fi ajutaţi să depăşească acest moment traumatism”, a declarat Ninela Gruia, director adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Gorj.

„El a primit condamnarea aceea în urmă cu o săptămână şi după ce a primit-o nu a mai putut să urineze şi cred că i-a afectat gândirea. Ei s-au iubit. Eu le-am spus că nu e bună gelozia”

 Mărioara Bălănoiu, soacra victimei

Galerie foto




Vizualizări: 302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: