Anchetă la azil după ce un bătrân a ars în salon

Consiliul Județean Gorj a demarat o anchetă la Căminul Suseni, după ce un bătrân a ajuns la spital, în stare gravă, cu arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, incidentul nefiind anunțat la poliție de cei responsabili. Și IPJ Gorj a demarat o anchetă în acest caz, după ce polițiștii s-au autosesizat din presă.

Trei angajați ai Consiliului Județean Gorj au mers vineri, 28 aprilie, la Suseni, să verifice dacă angajaţii azilului se fac vinovaţi de neglijenţă în serviciu în acest caz. „Raportul îl aștept marți și vom lua decizia sau vom extinde cercetările să vedem cauzele care au dus la acest incident nefericit. Este un accident grav, trebuia să fie anunțat imediat. Dacă citim legislația, prevede un termen de 24 de ore, dar fiind un accident grav trebuia să fim anunțați de îndată pentru a lua măsurile care se impun”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj.

Dumitru Cotrună, managerul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, a venit cu o explicaţie şocantă: „Dacă incidentul este minor, ce să anunţ?!”. „Este un incident grav, îl contrazic, și trebuie să privească lucrurile în ansamblul lor. Este un incident grav, este un beneficiar și trebuia dumnealui să verifice ceea ce s-a întâmplat și să ia măsurile de îndată care se impun. Vor verifica colegii inclusiv de ce n-a existat comunicare”, a replicat președintele Consiliului Județean, deranjat de afirmația șefului DGASPC Gorj.

Bătrânul ars, mutat la un alt spital

Bătrânul de 81 de ani, parţial imobilizat la pat, ar fi dat foc cu un chibrit la o pungă de pufuleți, pe care nu reușea să o desfacă, spun acum reprezentații DGASPC Gorj. Inițial, informația a fost aceea că bătrânul și-a aprins o țigară care i-a căzut pe haine și astfel a luat foc. După ce a fost preluat de ambulanța, bătrânul a fost transportat la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu. De aici a fost transferat la Târgu Cărbunești, la Târgu Jiu nefiind specialiști în chirurgie plastică. Bătrânul prezintă arsuri de gradele II şi III pe 30% din suprafața corpului, de la brâu în jos.

În paralel, și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj a demarat anchetă.

Vizualizări: 1,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: