Anchetă la CEO! Amenda ITM Gorj, imputată angajaţilor!

Conducerea CE Oltenia a demarat o anchetă internă pentru a vedea cine se face vinovat de neasigurarea măsurilor de siguranță la locul de muncă pentru salariați în cariere. Mai mult decât atât, celor care vor fi găsiți vinovați li se vor imputa amenzile aplicate de inspectorii de muncă. Măsura vine după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a sancţionat compania cu 120 de mii de lei şi a ameninţat şi cu sistarea activităţii.

Inspectorii de muncă au constatat, în urma unui control efectuat luna aceasta, lipsa echipamentelor de lucru pentru salariaţii CE Oltenia, lipsa unor măsuri pentru evitarea accidentelor prin electrocutare și alte astfel de deficienţe. Multe dintre aceste nereguli puteau fi corectate fără să fie nevoie de vreo achiziţie în plus spun cei din administrație. "Din câte am văzut au fost nereguli care puteau fi rezolvate foarte ușor de către salariaţii noştri. Să faci o împământare la o stație electrică sau la un motor electric este ceva foarte simplu și foarte ușor. Din câte știu oamenii au primit şi echipament de protecția muncii și apă în condițiile de temperaturi ridicate și nu am primit până astăzi niciun referat că trebuie realizate anumite măsuri de protecția muncii și trebuie cumpărate aparate și echipamente pe care eu să nu-l fi aprobat", a declarat directorul Ionel Ilie.  

Impută salariaţilor amenda
Conducerea Complexului Energetic Oltenia caută acum vinovații pentru neasigurarea condițiilor de siguranță pentru muncitorii din cariere. "Când am văzut acele amenzi am dispus șefului de la Protecția Muncii să identifice persoanele care se fac vinovate pentru nerealizarea măsurilor respective și să fie sancționate, ba mai mult am dispus și la Direcția Legislație și Guvernanță Corporativă, adică Direcția Juridică, să imputăm salariaților întreaga sumă, întregile sume, că sunt mai multe amenzi", a explicat directorul din CE Oltenia.        

Inspectorii de muncă au anunțat că vor verifica din nou carierele pentru a vedea dacă Complexul Energetic Oltenia a remediat toate deficiențele.

REFLECTOR

Mai multe informații legate de acest subiect puteți afla în cadrul emisiunii Reflector ce va fi difuzată marți, 9 august, cu începere de la orele 18.30, la postul de televiziune Accent Tv. 

Vizualizări: 4,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: