“DJ Remus”, propunerea pentru şefia CE Oltenia

Remus Vulpescu, fost director la Privatizare, în Guvernul USL, ar putea fi numit directorul general executiv al Complexului Energetic Oltenia. Vulpescu a avut diverse funcţii în guvernele conduse de Victor Ponta, dar rămâne cunoscut pentru două lucruri: semnarea deciziei de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica şi eşuarea privatizării Oltchim. Numele de DJ Remus i l-a dat Dan Diaconescu, cumpărătorul Oltchim, care a spus că la semnarea contractului Vulpescu îl aştepta cu muzica dată la maxim. Potrivit unor informaţii, Comitetul de nominalizare din Consiliul de Supraveghere l-a propus pe Vulpescu.

Remus Vulpescu a avut mai multe funcţii în guvernele conduse de Victor Ponta, iar mare parte din timp a lucrat cu Daniel Chiţoiu, din postura de şef de cabinet al acestuia. Anterior numirii la Ministerul de Finanţe, Vulpescu a fost directorul Corpului de Control al Guvernului Ponta. În plus, acesta a făcut parte din diverse consilii de administraţie la Electrica, Nuclearelectrica, Cuprumin sau Rompetrol. Ulterior el a fost numit director general executiv al Vulcan SA, iar apoi administrator special al Fortus SA Iaşi.

Denunţător şi pasionat de maşini

Fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, mai are şi alte legături cu Gorjul, în afară de Ponta. El este denunţător în dosarul "Mită la Hidroelectrica", în care Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, şi fost consilier al fostului ministru al Energiei Constantin Niţă, a fost condamnat, în februarie, de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită privind vânzarea de energie.

În presă au mai apărut informaţii potrivit cărora Vulpescu are un dosar penal instrumentat de DIICOT, care ar fi fost deschis de anchetatori după ce el a decis intrarea Hidroelectrica în insolvenţă a companiei.

Şeful OPSPI spune în CV că a activat ca jurnalist şi a făcut parte din delegaţiile care îl însoţeau în străinătate pe fostul premier Nicolae Văcăroiu. Vulpescu mai spune că împărtăşeşte pasiunea pentru maşini a premierului Ponta, fiind activ în Campionatul Naţional de Off-Road.

PLAN

Potrivit unor surse, Remus Vulpescu va propune un nou plan de restructurare.

Vizualizări: 7,036

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: