Anchetă la Gorj privind mega-escrocheriile cu pamperși

Poliția din Gorj a primit joi, 13 iulie, trei plângeri de la persoane înșelate pe Internet. Sute de mămici din toată țara se plâng pe reţelele de socializare că au fost victimele acestor escrocherii. Gorjeanca Ecaterina Mihaela Gurbet din comuna Ciuperceni este acuzată de înşelătorie şi este considerată capul acestei rețele cu aspect piramidal.

Tinerele mămici au fost momite cu oferte tentante: megabaxuri de scutece 3+1 gratis, 3+5 pachete de şerveţele gratis sau 5+2 gratis la cutii cu lapte praf, etc. Plata era în avans. Nici după o jumătate de an, mămicile nu au intrat în posesia produselor comandate, realizând astfel că au fost victimele unor escroci. Pe Internet sunt persoane care spun că au pus în conturile țeparelor și câte 4.000-5.000 de lei. Pe Facebook a fost creat și un grup de către mămicile păcălite, „Comenzi neonorate Gurbet/Munteanu”, care la această dată numără circa 4.000 de membri.

O mamă din Cluj estimează într-o postare pe Facebook, fără a cita vreo sursă, faptul că la nivelul întregii ţări, valoarea prejudiciilor este de aproximativ 700.000 de euro. Mămicile s-au hotărât şi au depus plângeri la poliţie în mai multe judeţe din ţară. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au declarat că au demarat verificări în acest caz, având înregistrare trei plângeri penale, una fiind în nume colectiv.

Vizualizări: 2,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: