Fotografii inedite în Piața Prefecturii

Expoziție inedită în centrul municipiului Târgu Jiu. Pot fi admirate zeci de fotografii cu regine și prințese ale României. În toate fotografiile, poartă cămăși tradiționale. Evenimentul nu are loc întâmplător. Vineri este marcată Ziua Universală a Iei, iar reginele și prințesele au promovat mereu cămașa tradițională atât în România, cât și în afara granițelor. 

Fotografiilele provin din colecții particulare, Arhiva Națională a României și presa vremii, înfățișându-le pe reginele și principesele României purtând costume și cămăși tradiționale. "Este 24 iunie, sărbătorim cea de a zecea ediție a Zilei Universală a Iei. Am considerat că este potrivit să organizam o activitate prin care marcăm această zi. Suntem trei asociații care popunem târgujienilor o expoziție națională dedicată cămășii tradiționale ca simbol al regalității românești. După cum se știe, reginele si prințesele României au promovat cum au știut mai bine ia tradițională purtând-o cu mândrie la evenimentele din țară și peste hotare, în Franța, America", a declarat profesorul de istorie Andrei Popete, unul dintre organizatori. 

Expoziția din Piața Victoriei poate fi admirată până la ora 17. "Avem 24 de fotografii pentru ca tot este 24 iunie și toate sunt aduse de la Arhiva Națională a României. Au fost fotocopiate si o parte sunt colorizate. Fotografiile le reprezintă pe trei dintre reginele României: Regina Maria, Regina Elisabeta si Regina mamă Elena. Alături de ele, prințesele Ileana, Mărioara și Elena", a mai spus Andrei Popete.

Evenimentul a fost organizat de Asociația culturală Tătărescu și Asociația cultural-istorică Pleniceanu, în parteneriat cu Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei – Filiala Gorj. 

Galerie foto





Vizualizări: 1,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: