Anchetă la spital după ce au pierdut baza de date

Anchetă în plină desfăşurare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Asta după ce unitatea medicală a pierdut baza de date aferentă unei jumătăţi a lunii octombrie. Conducerea spitalului spune că între timp datele au fost recuperate şi că nu sunt pierderi de informaţii nici în ceea ce priveşte pacienţii şi nici contractele de achiziţii. Motivul disfuncţionalităţilor ar fi fost fluctuaţiile de curent.

Întâmplare cel puţin ciudată la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Unitatea medicală a pierdut baza de date, după ce au avut loc fluctuaţii de curent, spune conducerea spitalului.
Directorul Tiberiu Tătaru susţine că datele au fost recuperate cu munca asiduă a personalului medical. „Într-adevăr am avut această problemă, am reușit prin munca asiduă a salariaților noștri, asistenți medicali și registratori medicali, dar și cei de la serviciile administrative, să reintroducem datele astfel încât la momentul de față avem toate datele la zi și nu mai sunt probleme din punct de vedere. Motivul care mi-a fost adus mie la cunoştinţă, dar bineînţeles că acum facem o anchetă mai laborioasă din acest punct de vedere, a fost fluctuațiile de curent”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Tătaru a mai spus că spitalul nu are în prezent contract cu nicio firmă IT, nici măcar pentru mentenanță. Ancheta pare să-i vizeze îndeosebi pe specialiştii care aveau aceste sarcini. ”Nu, în acest moment spitalul nu mai are contract de service sau de mentenanţă cu nicio firmă, urmează să încheiem un contract de mentenanţă. Ancheta nu vizează pe nimeni de la început. Deocamdată, acolo unde am avut noi hard-urile pentru a încerca să recuperăm datele, acei specialişti au spus că pierderile de memorie de pe hard-uri s-au datorat fluctuaţiilor de curent. Bineînţeles că noi va trebui să avem și oficial acest răspuns și va trebui să cooptăm o firmă externă de specialitate care să ne aducă în scris motivele reale, concret”, a declarat Tiberiu Tătaru, manager.
Conducerea spitalului susţine că cele două săptămâni aferente lunii octombrie au fost recuperate şi că în acest moment nu mai sunt probleme din acest punct de vedere.

Vizualizări: 4,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: