Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Şeful Ambulanţei: Nu avem medici și nici mașini de intervenție

Lipsă acută de personal medical și la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. După ce au fost acuzați de târgujieni că ar fi ajuns târziu la un caz în centrul municipiului, conducerea Ambulanței Gorj spune că unul din motivele pentru care acționează cu întârziere este și lipsa personalului medical dar și a dotărilor. Șeful Ambulanței Gorj a trimis chiar și o solicitare către Instituția Prefectului, de la care aşteaptă sprijin.

Nu doar spitalele din județul Gorj întâmpină probleme din cauza numărului insuficient de medici şi asistenţi medicali. Lipsa de personal medical se resimte și în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, fiind vorba de un deficit major. Nu degeaba șeful instituției a solicitat ministerului deblocarea a 69 de posturi. ”Noi avem 33 de ambulanțe per total județ. Sunt pe ture, șase echipaje de serviciu pe stația centrală și șase sau opt pe substații. Nu putem, ne-ar fi foarte ușor să avem la fiecare colt de stradă câte o ambulanță dar nu se poate. Avem deficit și de ambulanțe și de personal. Noi am făcut adresă către Ministerul Sănătății, practic am mai solicitat 68 de posturi”, a spus Marinică Niculescu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță. În acest sens, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Gorj au cerut și sprijinul prefectului, iar reprezentantul guvernului în teritoriu speră să găsească înțelegere. ”Este nevoie de medici, asta este clar. Sper că aceste probleme legate de resursa umană și nu numai de resursa umană și de resursele materiale vor fi rezolvate. Au nevoie și de mașini, au nevoie și de altă aparatură medical. Domnul director, a fost la mine, am stat de vorbă, sperăm să rezolvăm lucrurile cât mai repede”, a spus Gheorghe Paraschivu, prefect de Gorj. Lucrurile nu stau deloc bine la capitolul mașini de intervenție, multe din ele având chiar și un milion de kilometri la bord.

Vizualizări: 2,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: