Anchetă la spital după ce o asistentă ar fi rănit un pacient cu foarfeca

O asistentă din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu este cercetată disciplinar după ce ar fi rănit un bătrân cu o foarfecă, din greșeală, când i-a dat jos branula. Plângerea a venit de la fiica bărbatului, revoltată că rana nici nu ar fi fost bandajată la momentul externării.

Bărbatul, în vârstă de 82 de ani, a fost internat în Secția Medicală, din cadrul spitalului din Târgu Jiu, la începutul acestei luni. Când a vrut să îndepărteze branula, o asistentă l-ar fi rănit pe octogenar cu o foarfecă.

La nivelul spitalului, a fost desemnată o comisie care să ia declarații și să stabilească ce s-a întâmplat.  Comisia a apreciat că pacientul a prezentat la nivelul plicii (îndoitura) cotului drept, o plagă superficială pe un fond erimatos cu denudarea țesutului epitelial adiacent posibil din cauza materialului de fixare a branulei montate pe perioada internării în Secția Medicină Internă I. Pacientul a fost internat în perioada 05 – 08.04.2022 pentru multiple afecțiuni. La manopera de îndepărtare a materialului de fixare al branulei, tegumentul pacientului a fost lezat de instrumentarul folosit.

Totodată, facem precizarea că personalul medical nu trebuia să utilizeze elemente tăietoare (foarfece, lamă de bisturiu etc) pentru desfacerea unei branule, în literatura de specialitate fiind descrise metodele care se folosesc”, au concluzionat membrii comisiei de verificare.

În baza acestui raport, managerul spitalului urmează să stabilească măsurile care se impun în acest caz.

Vizualizări: 2,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: