Cauza probabilă a decesului unui tânăr de 34 de ani

Bărbatul de 34 de ani din Târgu Jiu, care a fost găsit mort, în duminica Floriilor, în subsolul unui bloc din Târgu Jiu, a murit foarte probabil intoxicat.

Acesta vopsea niște rafturi în boxa blocului, unde nu prea este aerisire. Vopselele sunt extrem de toxice din cauza compușilor lor constanți ai metalelor grele, așa-numitelor otrăvuri metalice (arsenic, zinc, plumb, cupru) sau compuși organici. Componentele toxice care alcătuiesc vopselele și lacurile afectează cel mai adesea negativ pielea, sistemul respirator și tractul gastro-intestinal.

După uscare, toate vopselele își pierd proprietățile toxice. Solvenții (toluen, dimetil cetonă, butanol, acetat de butil etc.) sunt cele mai periculoase componente ale vopselei. Având o volatilitate ridicată, au un efect iritant local asupra pielii, mucoasei ochilor, nazofaringelui și orofaringelui. Pătrunzând în căile respiratorii și apoi în plămâni, aceste substanțe pot provoca o serie de boli respiratorii acute, o recidivă a patologiei cronice sau o reacție alergică la persoanele cu predispoziție. Toluenul este capabil să pătrundă nu numai prin organele respiratorii, ci și prin pielea intactă, provocând leziuni ale sistemului nervos central de severitate variabilă, inclusiv ireversibile.

În unele cazuri, destul de rare, poate fi provocat decesul.

Vizualizări: 3,680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: