Anchetă la spital după grave acuzaţii aduse de o mămică

Situație greu de descris în cuvinte în cea mai importantă unitate medicală din municipiul Târgu Jiu. O tânără mămică a fost nevoită să treacă prin momente de groază sâmbătă, 18 martie, la secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, acolo unde a ajuns cu fetița sa de numai cinci luni din cauza unei răceli la plămâni...

Bianca Dănășel a avut parte sâmbătă de una dintre cele mai groaznice experiențe în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Tânăra mămică a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, cu fetița de doar patru luni care prezenta crize de apnee. Cu alte cuvinte, fetița născută prematur suferea de displazie bronho-pulmonară și avea dificultăți în a respira singură. Aşa a început coșmarul. Bianca Dănășel spune că încă de la ușa spitalului, medicul de gardă de la ATI a refuzat să primească cazul și a fost îndrumată către pediatrie. Mămica povestește că medicul de gardă de la pediatrie, Elena Popescu, șefa secției de altfel, susținea că starea fetiței nu este atât de gravă pe cât o descriau părinții. „După ce fata este preluată de Pediatrie, se chinuiesc o oră să îi bage fetei o branulă în căpuț, deoarece nu îi găseau vene. Fata este conectată la aparat de oxigen, cu mască de adulți pe față! Secție de pediatrie fără mască de copil pentru oxigen! Masca fiind cât căpuțul Melisei. Anunț doctorița că fetița mea face crize de apnee, ea spunând că nu am dreptate. Într-un final, îi ridică fetei bluzița de pe ea și constată și ea că fata nu respiră. Se panichează și îmi spune că o depășește cazul, că e grav și că să trimitem fata înapoi la Timișoara”, povestește tânăra mămică.

„Nu aveau cele necesare pentru intubarea fetei”

Femeia mai spune că, în primă fază, medicul de pe ambulanța cu care urma să fie transportată la Timișoara a refuzat să preia fetița pe motiv că nu era intubată corect și starea ei nu era stabilă. „Îmi intubează copilul într-un salon de Pediatrie, nicidecum în secția de ATI... o intubare durează două minute, ei au stat o oră. În timpul acesta vedeam asistentele alergând de la etajul 2 la etajul 5 că nu aveau cele necesare pentru intubarea fetei, medicul pediatru îmi spune într-una: e grav fata! Nu rezistă! Nu o putem intuba! Fata nu mai are șanse și moare. Timp de 4 ore, cât am stat la Pediatrie, același lucru l-am auzit: fata e grav! Nu rezistă!”, mai povestește mămica.

Anchetă internă

Luni, 20 martie, autoritățile județene și cele spitalicești se mobilizaseră deja să facă anchete peste anchete privind acest caz. Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, i-a băgat în ședință pe toți cei care au luat contact cu cazul respectiv, urmând să facă publice rezultatele anchetei interne. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a vorbit și el tot de anchete interne privind gestionarea cazului. Singurii care au avut un cuvânt de spus despre această situație au fost reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Gorj care au confirmat, oarecum, cele povestite de mămică. „În jurul orei 23.30 s-a făcut o altă solicitare pentru altă ambulanță, tot cu medic, să preia copilul din Pediatrie să-l transporte la Timișoara. S-a preluat copilul și la Oțelul Roșu s-a predat cazul la echipajul de neonatologie din cadrul UPU SMURD Timișoara. Copilul a ajuns bine. Echipajul nostru a trebuit să ventileze copilul manual până la destinație. Starea copilului era gravă”, a spus Florentina Motea, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Cui îi mulţumeşte mămica

De altfel, tânăra mămică povestește că medicul de pe ambulanță, Claudia Popescu, este cea care s-a luptat ore în șir să țină copilul în viață pe tot parcursul transportului. „Doctorul de pe salvare acceptă transferul fetei, dar constată că nu este intubată corect, că îi ieșea tubul prin stomăcel puțin și branula nu este pusă corect în cap. Remediază situația și îmi ia fata. A ventilat copilul meu trei ore manual, ca să poată să trăiască fata. La Oțelul Roșu, fata este preluată de SMURD-ul neonatal. Doamna doctor de la salvare, vă mulțumesc din inimă pentru efortul și curajul de a transporta fata”, a mai scris Bianca Dănășel pe Facebook.   

Vizualizări: 2,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: