Sute de viroze şi pneumonii în Gorj

Primăvara a umplut spitalele de pacienți. Peste o mie de gorjeni au trecut pragul medicilor de familie şi unităților medicale din județ, fiind afectați de schimbările bruşte de temperatură. Cei mai predispuși îmbolnăvirilor sunt copiii și bătrâni, avertizează Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Zeci de gorjeni au avut nevoie de internare, după ce virozele le-au dat bătăi de cap. Copiii sunt cei mai afectați de simptomele apărute odată cu schimbarea vremii. „În ultima săptămână am avut înregistrate aproximativ 793 de cazuri de viroze cu 29 de internări și la pneumonii am avut 368 de cazuri cu 28 de internări. Practic, cei mai afectați au fost copiii, deja este soare, este frumos, dar totuși temperaturile sunt scăzute. A fost și o perioadă de umiditate mai crescută săptămâna trecută și atunci era normal să avem viroze în această perioadă”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Pentru a evita îmbolnăvirile, medicii ne recomandă să respectăm câteva reguli generale. „Noi recomandăm părinților să aibă foarte mare grijă pentru că micuții sunt dornici să stea la aer liber, este recomandat să stea la soare, dar totuși să fie bine îmbrăcați și bine hidratați și să se adreseze medicului când apar primele semne de boală. Îi rugăm ca în momentul în care apar virozele și pneumoniile, să nu mai ducă copiii în colectivități pentru că îi vor îmbolnăvi și pe ceilalți”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.  

Vizualizări: 1,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: