Anchetă pentru o fetiţă care a murit după ce a băut motorină

O fetiţă de doar un an şi jumătate a decedat în cursul zilei de duminică după ce în ultimele două săptămâni a agonizat ca urmare a înghiţirii unei cantităţi de motorină pe care cea mică a găsit-o în curtea bunicilor săi.

Faptele s-au petrecut pe 14 iulie la Bala, în Mehedinți, după câteva ore mama și bunicii aducând-o pe cea mică la spital la Motru, în speranța că medicii o vor putea salva. Situația era însă complicată și cea mică a fost trimisă la spital la Drobeta Turnu Severin, unde a mai fost ținută două zile, după care de abia a fost transferată la Craiova, unde deja nu se mai prea putea face nimic. Tatăl micuței, divorțat de mamă, spune că va cere o anchetă pentru a afla cum a fost posibil ca fata sa să își piardă viața, el spunând că inclusiv medicii de la Motru ar trebui luați la întrebări.

„Nu se poate ca fata să le fie adusă după câteva ore după ce a înghițit motorină, iar ei să nu anunțe Poliția. Nu am fost eu anunțat de către mamă pentru că veneam și o luam pe fată și direct la Craiova mă duceam cu ea, nu mai mă opream la Motru sau la Severin, că și la Severin au ținut-o două zile degeaba pe acolo. Eu cred că medicii din Motru aveau obligația să anunțe imediat Poliția și să fie deschisă o anchetă care să stabilească în ce împrejurări s-a produs consumul de motorină. Eu oricum nu voi lăsa lucrurile așa”, spune Denis Cărăgioi, tatăl minorei decedate.

Reprezentanți ai IPJ Gorj au confirmat faptul că nici un polițist din județ nu a fost anunțat de către medici despre incidentul respectiv, dar IPJ Mehedinți a comunicat că medicii de la Motru ar fi anunțat incidentul direct la postul de Poliție din Bala, localitatea de domiciliu a mamei și a fetiței. Polițiștii din județul vecin spun că aveau în lucru un dosar în care făceau cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului, acum cercetările fiind făcute pentru ucidere din culpă, acuzațiile vizând-o direct pe mama care nu a supravegheat-o pe fetiță și care nici nu a dus-o la spital decât când era foarte târziu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: