Anchetaţi în libertate pentru furturi de motorină din camioane

Tinerii prinși miercuri dimineață de polițiștii gorjeni în timp ce sustrăgeau motorină din camioane în satul Frătești, comuna Lelești, au fost reținuți pentru 24 de ore. Este vorba de doi tineri, de 19 respectiv 21 de ani, din municipiul Târgu Jiu și comuna Leleşti, depistați în flagrant în timp ce goleau rezervoarele camioanelor societății SC Buic Com din Tismana.

Ei au acționat în acest mod timp de câteva luni. „S-a stabilit faptul că, în perioada 20 august -11 octombrie a.c., cei doi tineri, de 19 respectiv 21 de ani, din municipiul Târgu Jiu și comuna Leleşti, împreună cu alți cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, din comuna Lelești și municipiul Târgu Jiu, au săvârşit opt infracțiuni de furt calificat”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Conform anchetatorilor, aceștia ar fi sustras de aproximativ 1.800 de litri de motorină din rezervoarele societății din Tismana, cu puncte de lucru în satul Frătești din comuna Lelești și Valea Susenilor din comuna Runcu, societate administrată de un bărbat, de  41 de ani, din oraşul Tismana. Tinerii de 19 și 21 de ani sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Cei doi au fost  prezentați procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au dispus însă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Față de ceilalți cinci tineri, procurorul de caz a dispus cercetarea în stare de libertate. 

Vizualizări: 3,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: