Controale în rândul fermierilor gorjeni

Se anunţă controale drastice în rândul fermierilor care au depus anul acesta cerere de subvenţie pentru pământ sau animale. În această perioadă, până la 1 iulie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj efectuează controlul administrativ şi controlul preliminar al cererilor unice de plată, urmând ca de pe 3 iulie şi până la data de 1 octombrie 2017 să se desfăşoare controlul la faţa locului în vederea verificării suprafeţelor agricole declarate de fermieri în cererile unice de plată pentru campania 2017. 

Peste 18 mii de fermieri gorjeni au solicitat în acest an subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, urmând ca cel puţin 5% din ei să fie controlaţi în teren de către inspectorii agenţiei. Controalele, spune şeful instituţiei, urmează să înceapă din data de 3 iulie. „Începând cu 26 iunie în aproximativ 2-3 zile are loc eşantionarea fermierilor pe diferite tipuri de controale astfel încât începând cu 3 iulie şi până la 1 octombrie se desfăşoară controalele în teren ale fermierilor pe campania 2017 şi discutăm aici de controalele pe teledetecţie, controalele clasice şi controalele în sector animaliere”, a spus Constantin Negrea, directorul APIA Gorj. 

Vor primi bani

Eşantioanele de control se stabilesc de o comisie centrală pentru toate judeţele şi cuprind minim 5% din fermierii care au depus o cerere eligibilă în campania respectivă. „Noi credem că în acest an numărul de fermieri verificaţi nu va fi mai mare decât cel din campania din 2016. Până la 30 iunie vom face şi plata fermierilor rămaşi din campania trecută. În acest an 2017, practic am reuşit să plătim fermierii mult mai devreme, practic până la 31 martie am plătit cam 95% din fermierii care au depus o cerere eligibilă în campania 2016”, a declarat şeful APIA Gorj, Constantin Negrea.

Cert este că după termenul de 31 martie mai rămăsese să-şi primească banii un număr de 71 de fermieri, dar la momentul de faţă doar 20 mai au de primit bani din campania trecută. Aceştia îşi vor primi banii din fondul european de garantare agricolă până la 30 iunie.

Vizualizări: 4,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: