Andrei Corobea-Birceanu, în dialog cu elevii de la ”Tudor”: Pentru a avea succes trebuie să ai un plan

Un nou proiect a luat naştere la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, proiect ce vine în ajutorul tinerilor.  „Descoperim cariere!” include o serie de conferinţe şi dezbateri, menite să îi provoace pe elevi şi să îi ghideze spre un domeniu de activitate. Dezbaterea de vineri l-a avut drept invitat pe Andrei Corobea-Birceanu.


Andrei este absolvent al Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi mărturiseşte că s-a întors cu drag la Târgu Jiu. Elevii au avut ocazia să discute deschis, majoritatea întrebărilor fiind legate de modul în care a reuşit Andrei să exceleze în carieră şi felul în care reuşeste să îmbine viaţa de familie cu viaţa profesională: „Muncesc de la 5:00 dimineaţa până la 23:00 seara. Am un program foarte bine stabilit. Mereu ajung acasă pentru cină. Este foarte important pentru mine să luăm masa în familie. Weekend-ul mi-l dedic în totalitate copiilor. Sunt un om foarte organizat. Pentru a avea succes, trebuie să funcţionezi după un plan. Am ajuns în poziţia de acum învăţând constant. Am învăţat si să eşuez. Eşecul este normal. Foarte important este să conştientizaţi că primul job nu este pentru bani, ci pentru experienţă şi dezvoltare”. 

Întrebat de unul dintre elevi ce ar face dacă s-ar putea întoarce în timp să vorbească cu adolescentul Andrei, antreprenorul a răspuns: „Mi-aş da o mama de bătaie în primul rând, dar nu aş schimba deciziile luate. Toate au avut un scop. În liceu am fost un elev mediocru, un elev de nota 7. Am absolvit facultatea şi m-am făcut inginer. Credeam că o să mă îmbogăţesc, cunoscând faptul că în construcţii se câştigă bine. Ce nu realizasem eu este că eram inginer, nu dezvoltator”.


 Andrei este absolvent al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti – Facultatea de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole (2010), în prezent director general al Eva Build, societate prin care acţionează în calitate de Project Director & Administrator în cadrul mai multor proiecte dezvoltate de One United Properties S.A, companie listată la Bursa de Valori București, principalul investitor și dezvoltator de proiecte imobiliare sustenabile din București. Fiind pasionat de criptomonede, el este co-fondator și chief strategy officer al startup-ului românesc IMPERIUM, The Crypto Index, ce dezvoltă un produs de investiții bazat pe un portofoliu al celor mai importante criptomonede din întreaga lume, clasificate în funcție de capitalizarea de piață a fiecărui activ. 


 Despre felul în care a luat naştere acest proiect, Irina Ţucă, coordonatoarea dezbaterilor, spune că: „În calitate de profesor consilier școlar am observat că una dintre principalele probleme cu care se confruntă tinerii este grija pentru alegerea unui domeniu profesional în care să activeze. Elevii din clasele terminale, în general, deja știu spre ce facultăți se vor îndrepta, însă temerile legate de viitorul lor, de profesia aleasă, de deciziile pe care trebuie să și le asume, i-au adus de nenumărate ori în fața consilierului. Atunci se naște întrebarea „De fapt, ce este cariera?”. Am căutat și în trecut să îi provoc să găsească răspunsul la această întrebare aducând în fața lor profesioniști din diverse domenii. Profitând de faptul că luna aceasta se marchează luna globală a carierei am decis să demarăm dezbaterile „Descoperim cariere!” prin care ajutăm tinerii să își construiască o bază solidă de date cu care vor putea începe să-și construiască viitorul”.

Aceste dezbateri vor continua, elevii manifestându-şi dorinţa de a participa şi de a cunoaşte cât mai mulţi oameni care au reuşit în carieră.

„În cadrul dezbaterilor „Descoperim cariere!” specialiști de top din diverse domenii de activitate le vor împărtăși liceenilor CNTV informații despre experiența lor profesională, contribuind la realizarea unei colecţii unice de date şi imagini specifice diverselor profesii în scopul dezvoltării unui management eficient al propriei cariere”, transmite moderatoarea proiectului, Irina Ţucă, profesor consilier şcolar al CNTV.

Galerie foto


Vizualizări: 798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: