Egiptul a construit un nou oraş unde va muta capitala

Egiptul, o țară de legendă care atrege mulţi turişti an de an îşi va muta capitala în această vară de la Cairo. Un nou oraș grandios, construit de la zero, va fi noua capitală a ţării faraonilor.

Egiptul, un stat care atrage prin rezonanţa sa istorică şi care este considerat un tărâm mitic, va renunța la actuala sa capitală, Cairo. O alt oraş grandios a fost construit în timp record, fiind proiectul cheie al președintului Abdel Fattah al-Sisi.

Egiptul se pregăteşte să finalizeze construcţiile la noua și grandioasa sa capitală din deşert, aflată la est de Cairo. Primii funcționari se vor muta aici la vară, atunci când noua capitală va fi deschisă oficial, potrivit informaţiilor publicate de Rador.

În inima noii capitale, muncitorii lucrează de zor la finisajele aşa-numitului bulevard al ministerelor. Bulevardul va avea o dispunere similară cu cea a templelor faraonilor. Se învecinează cu un amplu complex islamic, cu clădirile pe două niveluri ale Parlamentului şi cu un vast complex prezidenţial.

O monoşină va traversa cartierul comercial unde se apropie de finalizare construcţia unui turn central de 385 de metri. În spatele turnului, prinde contur un parc de 10 km pătraţi care duce la o moschee gigantică.

Noua metropolă, cunoscută ca Noua Capitală Administrativă, este proiectată să funcţioneze cu tehnologie inteligentă, departe de dezordinea şi haosul din Cairo. Va dispune de universităţi, numeroase stabilimente recreative şi un sector diplomatic. Construcţiile au fost suspendate în 2015, după ce au scăzut finanţările oferite de Emiratele Arabe Unite. Armata şi guvernul egiptene au preluat costurile estimate la 25 de miliarde de dolari pentru prima fază, injectând investiţii în afara bugetului. Au fost, de asemenea, asigurate câteva împrumuturi şi finanţări străine dar pandemia a generat o încetinire a ritmului de construcție. Prima fază din cele 3 proiectate nu va fi finalizată atunci când guvernul egiptean va începe operaţiunea de mutare. Transferarea funcţionarilor publici şi a instituţiilor publice va începe în iulie, înainte de deschiderea oficială a oraşului, aceasta fiind programată să aibă loc la sfârşitul anului 2021.

Galerie foto


Vizualizări: 2,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: