Merge 500 de kilometri pe jos pentru cultură

Un scriitor român a iniţiat un marş al culturii care presupune parcurgerea, pe jos, a nu mai puţin de 500 de kilometri. Omul a parcurs mai mult de jumătate din distanţă. Aseară a făcut popas la Târgu Jiu unde autorităţile au pregătit pentru el un spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului.

Scriitorul Laurian Stănchescu în vârstă de 57 de ani a plecat din Bucureşti, miercuri, 8 septembrie şi va merge pe jos până la Sarmisegetuza. „De câţiva ani buni mă tot gândeam să fac un astfel de marş. Prăbuşirea de la o zi la alta a culturii din ţara noastră m-a determinat să iau decizia asta. Mi-e greu să trăiesc într-o ţară neculturalizată şi mă întorc cu un fir de gând până în ’89 când eram o ţară de cititori, aveam biblioteci extraordinare, aveam un orizont minunat al fiinţei noastre prin cultură, după aceea încet încet totul s-a prăbuşit“, astfel îşi motivează Laurian Stănchescu hotărârea de a merge sute de kilometri pe jos. 

Are răni la degete

Că i-a fost frig sau cald, omul nu s-a dat bătut, a mers zi şi noapte, a parcurs până acum 300 de kilometri. „Mă dor îngrozitor picioarele, am nişte răni la degetele de la piciorul drept. E foarte greu pentru că aceste pietre de pe marginea drumului intră ca nişte cuie în picioare“ , a spus Laurian Stănchescu.

Mulţi s-au minunat când au văzut scris pe tricoul scriitorului că va merge 500 de kilometri pe jos. „Nu pot să cred aşa ceva, chiar a venit de la Bucureşti pe jos- Eu şi când eram tânăr nu mergeam mai mult de patru sau cinci kilometri pe jos. Bravo lui dacă poate“, a spus Ionică Albu din Scoarţa.

Laurian suferă de afecţiuni ale inimii. A avut un preinfarct şi două operaţii pe cord. Astfel că, acest marş îi pune în pericol viaţa. El spune că soţia sa cât şi prietenii îl sună foarte des pentru a vedea dacă mai este în viaţă.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: