Profesorii de la Şcoala 4 au purtat reducerile salariale în piept

Zeci de profesori de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu au protestat ieri faţă de reducerilor salariale. Deşi nu au perturbat activitatea şcolară în niciun fel, modul de manifestare fiind purtarea unui ecuson pe care scria procentul care le-a fost scăzut din salarii, aceştia promit că vor ieşi în stradă dacă nu se schimbă situaţia lor. 

Iniţiativa a fost a Sindicatului Liber din Învăţământ filiala Gorj. “Am sugerat tuturor membrilor de sindicat din Gorj să atragă atenţia cu aceste ecusoane şi am informat liderii. Se aud zvonuri că ne vor trimite timp de cinci zile în concediu fără plată, dacă se va întâmpla aşa sigur vom ieşi în stradă”, a spus Simona Urluescu, secretar SLI Târgu Jiu. La protestul profesorilor de la Şcoala Generală Nr 4 a participat şi fiica secretarei sindicatului SLI Târgu Jiu, Ana Urluescu, care a purtat şi ea la rândul său un ecuson, mama ei motivând gestul prin prisma faptului că cei mai afectaţi de reducerile salariale sunt în primul rând copiii.

Aproape toate cadrele didactice din cadrul Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu au optat pentru această formă de protest. ”Este un avertisment că nu suntem de acord cu măsura asta. Nu ştiu dacă vom rezolva ceva, dar poate aşa ne putem face şi noi auziţi. Nu se mai poate trăi în situaţia asta”, a spus Adrian Popescu, profesor în cadrul şcolii.

Nemulţumiţi de sindicat

Mai sunt şi profesori care acuză Sindicatul Liber din Învăţământ Gorj că nu au făcut nimic pentru interesele profesorilor, aşa cum au făcut alte sindicate din ţară. „Suntem foarte nemulţumiţi de inactivitatea sindicatului, pentru că am pierdut o grămadă de bani prin toate hotărârile definitive şi irevocabile, deci nu s-au zbătut pentru noi, mi-am pierdut timpul prin procese, mi-am câştigat drepturile şi nu au intervenit în nici un fel ca plata să intre aşa cum a intrat în alte judeţe. Am ieşit din sindicat şi m-am ocupat să fac sindicatul din Şcoala „Alexandru Ştefulescu“”, a comentat Melania Boja, profesor în carul şcolii. 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj nu sunt de acord cu decizia profesorilor de a se manifesta în acest fel, mai ales în prima zi de şcoală. „Cred că nu ar fi trebuit să procedeze aşa. Mă gândesc şi la părinţii elevilor care au venit în curtea şcolii la deschiderea noului an şcolar. Cred că şi ei trec prin privaţiuni mai dificile decât cele ale cadrelor didactice. Dar nu judec pe nimeni şi le respect decizia. Nu cred că vor rezolva ceva cu acest protest”, a comentat Justin Paralescu, inspector şcolar general al IŞJ Gorj

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: