Angajările făcute de CE Oltenia mai mult încurcă. Cine spune asta!

Circa 600 de angajări va face Complexul Energetic Oltenia în următoarele zile, dar primarii se declară nemulțumiți de faptul că vorbim de angajări pe perioadă determinată, de câteva luni.

Primarul din comuna gorjeană Slivilești este sigur că planul de restructurare va fi pus în practică, chiar dacă România se confruntă cu un definit de energie. Sorin Bucurescu nu înțelege de ce nu se spune public realitatea din Complexul Energetic Oltenia. ”Planul de restructurare al CEO va fi pus în aplicare, clar. Mulți angajați din CEO vor pleca acasă. Se vor face acum niște angajări pe care eu nu le găsesc justificate, pentru că mai mult încurcă lumea și tinerii care vor să se angajeze la CEO. Noi, ca și primari, am participat la câteva întâlniri, unde s-a spus clar că cele 600 de angajări despre care se tot vorbește vor fi până în decembrie. Mie unul nu mi se pare normal, să încurci niște tineri, care poate au un loc de muncă cât de cât stabil, să-i angajezi și apoi să îi trimiți acasă. Efectiv îi încurcă și noi le spunem asta oamenilor, ca să știe la ce să se aștepte.”, a declarat Sorin Bucurescu.

Primarul din comuna Bâlteni nu vrea să comenteze pe marginea planului de restructurare, dar este vizibil nemulțumit de cum este gestionată această problemă în interiorul companiei. ”Eu nu vreau să comentez chestiile astea. Sunt suficient de pregătit în domeniu și știu exact realitatea și de aceea nu vreau să vorbesc. Spun doar că eu personal aș fi făcut tot posibilul să salvez termocentralele și mineritul, pentru că sunt puncte strategice care pentru noi înseamnă foarte mult. În rest, nu comentez nimic”, a declarat Vasile Vlăduleanu.

Sunt și primari pentru care planul de restructurare al Complexului Energetic este total necunoscut. ”Nu vreau să mă pronunț, pentru că nu știu nimic. Nu am cunoștințe despre ce presupune acest plan de restructurare. Ceea ce vă pot spune este că am văzut că CEO vrea să angajeze niște tineri și mie personal mi se pare foarte bine”, a declarat Mihai Calotă, primarul din Urdari.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că va fi mărită capacitatea de producţie a Complexului Energetic Oltenia cu 300 de megawaţi, iar, de la 1 mai, se va suplimenta cu 600 numărul angajaţilor pentru a mări şi capacitatea de cărbune.

Vizualizări: 5,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: